nl / en

Als bestuurder heb je het beste voor met je organisatie. Je zorgt dat alles goed draait, betaalt mensen uit, beheert lidmaatschappen, organiseert evenementen, of misschien beheer je wel een lening of exploitatie van een gebouw. Maar fouten kunnen altijd gebeuren.

Binnen een vzw ben je als bestuurder normaal gezien niet persoonlijk verantwoordelijk voor de verbintenissen van een vereniging. Maar in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een bestuurdersfout, kan de schade alsnog persoonlijk verhaald worden op de bestuurders zelf.

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt de bestuurders tegen deze onrechtstreekse persoonlijke verantwoordelijkheid.

Feitelijke verenigingen kunnen hier geen gebruik van maken, aangezien hun vereniging – en dus hun bestuur – juridisch niet bestaat. Deze verzekering is er dus enkel voor vzw’s.

Meer info of advies nodig?

Contacteer Danspunt.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats