nl / en

MaakPlaats is een plek voor residenties op maat. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren. Dit doen we door het beschikbaar stellen van studioruimte, coaching, zichtbaarheid via onze socialmedia-kanalen en de mogelijkheid tot een toonmoment in beperkte kring.

Ben jij een nieuwe maker in de amateurdans of het pre-professionele veld? Geef je dansles en heb je nood aan onderzoeksruimte voor het vinden van nieuw lesmateriaal? Werk je als professioneel danser en wil je op zoek naar je choreografie skills? Ben je…?

Dan opent MaakPlaats voor jou haar deuren!

Hoe begin ik eraan?

Stap 1

Voor je je aanmeldt bij MaakPlaats bekijk je eerst onze technische fiche en huishoudelijk reglement om zeker te zijn dat onze studio’s geschikt zijn voor jouw onderzoek. Daarna vul je het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in. Zorg dat jouw nieuwe project wel omschreven en afgebakend is.

Stap 2

Danspunt bekijkt of jouw aanvraag past binnen het verhaal en de middelen van MaakPlaats. Is het een match, dan zoeken we samen naar de beste data. Alle afspraken worden vastgelegd in een gebruikersovereenkomst. Deze onderteken je digitaal voor aanvang van je studiotijd.

Stap 3

Je ontvangt een persoonlijke toegangscode die je met niemand anders deelt. Deze geeft je toegang op de afgesproken tijden. Ben je nieuw in ons pand? We ontvangen je met een rondleiding en bespreken je mogelijke vragen.

Stap 4

Vanaf nu is de studio van jou! Danspunt laat je in alle rust werken en blijft bereikbaar voor je vragen.

We See you!

Tijdens je verblijf in onze studio’s zorgen we voor de zichtbaarheid van jou en je project naar de buitenwereld toe. Iedere Maakplaatser krijgt de kans een korte dansvideo te maken gebruik makend van ons dynamische Maakplaats-logo. Daarnaast maken we samen content in de vorm van een interview, een tutorial of foto’s op onze website en socials (Instagram, Facebook, TikTok)…

Heb je dit liever niet? Geef dit graag aan op het aanvraagformulier.

All for one and one for all!

Bij Danspunt zijn alle leeftijden, lichamen en niveaus welkom. We streven ernaar een veilig werkplek te zijn waar iedereen zich thuis voelt en nodigen jullie uit om hieraan mee te werken.

Heb je vragen? Mail naar maakplaats@danspunt.be.

Je kunt ook altijd onze studio’s huren voor repetities, workshops, opleidingen of andere dansgerelateerde zaken. Stuur een mail naar zaalhuur@danspunt.be en je vraag wordt z.s.m. beantwoord.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback