nl / en

Een brandverzekering is niet verplicht, maar het is evident dat je als organisatie – naast de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid – ook best een brandverzekering afsluit voor de gebouwen die je huurt of in eigendom hebt.

De brandverzekering voor het gebouw en die voor de inboedel (het materiaal) zijn vaak twee aparte verzekeringen. Het is aangewezen ook je inboedel te laten verzekeren, dus check goed je polis.

Heb je een gebouw dat je laat gebruiken door andere organisaties?

Dan check je best of je een clausule afstand van verhaal in je brandverzekeringspolis hebt. Daarmee zorg je dat je verzekering ook de brandschade dekt die veroorzaakt is door andere gebruikers van je gebouw.

Ga je zelf een lokaal of gebouw huren?

Check of de eigenaar van het gebouw zo’n clausule afstand van verhaal in de polis heeft staan. Dan is jouw organisatie vrijgesteld van schadeclaims. Je moet wellicht wel nog een brandverzekering voor de inboedel afsluiten.

Als de eigenaar geen afstand van verhaal in de polis heeft, sluit je het best zelf nog een brandverzekering af als huurder van zowel het gebouw als de inboedel.

Ben je eigenaar, huurder of verhuurder van gebouwen, check dan zeker ook de pagina Verzekering Objectieve Aansprakelijkheid tegen Brand en Ontploffing.

Meer vragen of info nodig?

Contacteer Danspunt!

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats