nl / en

Open call 2024 – Dreamcatcher

Voor wie?

Ben jij een gepassioneerde jonge danser (18-30) met grote ideeën? Wil jij met dans de wereld om je heen veranderen? Dan ben je aan het juiste adres!

Wij zijn, samen met JINT, op zoek naar jonge makers en dansers met bijzondere dromen om via dans de samenleving te verbeteren. Of je nu verschillende culturele gemeenschappen wil verenigen of wil uitwisselen met dansgroepen van over de hele wereld, wij staan klaar om je te ondersteunen!

Wat?

  • Ontdek de mogelijkheden voor Europese subsidies tijdens ons informatiemoment (17/04, Gent).
  • Leer hoe je jouw dromen omzet in concrete projectvoorstellen tijdens onze introductie in projectmanagement (20/04, Gent).
  • Laat je begeleiden door Leen en Elena van Danspunt het schrijven van je projectdossier
  • en krijg feedback op je projectaanvraag (11/09, Gent) voordat je deze indient.

Samen gaan we voor jouw droomproject! Na dit traject heb je een projectaanvraag klaar om in te dienen voor de subsidiedeadline van 1 oktober 2024 bij JINT. Onze sessies vinden plaats in Gent en zijn open voor alle jongeren tussen 18 en 30 jaar, evenals voor docenten en makers die hen ondersteunen.

Check, check, check!

Wil je meedoen? Inschrijven voor het infomoment (Gent) kan via deze link. Laat jouw dromen werkelijkheid worden en maak een verschil in de wereld samen met andere jongeren en met jouw passie voor dans!

Voor inspiratie, bekijk gerust enkele succesverhalen hieronder:

Alle praktische info op een rij

Waar? Circuscentrum – Dok-Noord 4F, 9000 Gent

Wanneer?

  • Infosessie Europese subsidies voor jongeren = woensdag 17/04 – 19u30 tot 21u30 – inschrijven via deze link
  • Van droom tot plan = zaterdag 20/04 – 10u tot 18u
  • Enkele schrijf-/feedbackmomenten, data worden in onderling overleg vastgelegd
  • Feedbackmoment = woensdag 11/09 – 19u30 tot 21u30

De infomoment staat open voor iedereen met interesse. Als je nadien beslist om voor een dossieraanvraag te gaan, dan dien je te engageren voor de 2 volgende momenten en aantal schrijfmomenten die we naderhand samen vast leggen.

Kun je niet aanwezig zijn op het infomoment, maar heb je wel interesse om deel te nemen aan de schrijfsessies? Mail dan elena@danspunt.be.

Veel succes! Wie niet waagt, niet wild/t!

Foto: Madame Fortuna – The European Caravan

Wild/t dansen

Dit jaar werken we voor Wild/t dansen samen met JINT, zij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van internationale projecten. Als je intekent voor deze editie van Wild/t dansen, maak je kans op begeleiding bij het schrijven van je internationaal dossier. Zo stomen we je helemaal klaar om je dossier tijdig in te dienen bij JINT (deadline 1 oktober).

Wild/t dansen #1 : Open Dansvloer

Het eerste wilde dansidee dat we uitwerken is een idee van Hilke Dehaes. Zij gaat voor een Open Dansvloer. Gewoon dansen. Samen. Geen regels, veel plezier.
De eerste Open Dansvloer installeren we op Open Gym en In de maak, allebei in Leuven. Come and let your body flow!

Open Dansvloer gaat elke donderdag om 18u live op Facebook en Instagram! Meer info op de Facebookpagina van Open Dansvloer.

Open Dansvloer © Boumediene Belbachir

Open Dansvloer © Boumediene Belbachir

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats