nl / en
  • Gebruik in je communicatie heldere taal dankzij deze 10 tips om beter te schrijven
  • Bezorg foto’s voor druk altijd in hoge resolutie (300 dpi) – lees hier meer over resolutie voor drukwerk
  • Pluk nooit zomaar een beeld van het internet, er kan copyright of auteursrecht rusten. Maak zelf een beeld, koop een beeld aan in een beeldbank (zoals Shutterstock, iStock, Bigstock of Unsplash), vraag een professionele fotograaf of vormgever om iets te maken, of wees er zeker van dat je de toestemming hebt als je toch een bestaand beeld wil gebruiken. Lees hier meer over auteursrecht bij gebruik van foto’s.
  • Als je foto’s of beelden doorstuurt waar copyright op zit, vermeld dan altijd de fotograaf of maker van het beeld. Vermeld de copyright ook in de bestandsnaam, zo kan de ontvanger meteen zien dat er copyright moet vermeld worden. Wijzig de bestandsnaam dus van vb. IMG 4365 naar de naam van je gezelschap, groep, school of evenement en voeg er (c) en de naam van de maker aan toe. Let op: het is niet omdat je copyright vermeldt dat je daarom probleemloos het beeld mag gebruiken. Je hebt toestemming nodig.
  • Wil je graag een opleiding volgen over online communicatie? I Like Media en Publiek Centraal bieden sessies aan die zich specifiek op de culturele sector richten.
  • Canva is een handige en gratis site om zelf banners, flyers, posters … te ontwerpen.
  • Irfanview is een handig programma om de afmetingen van een beeld aan te passen of er een stuk uit te knippen.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats