nl / en

Een website maken

Een website hoeft niet veel te kosten. Er zijn heel wat mogelijkheden om eenvoudig en gratis een site te bouwen. Bij WordPress, Wix, Weebly … kan je zelf een gratis webpagina opzetten met keuze uit verschillende voorgebouwde templates (sjablonen).

Je kan natuurlijk ook altijd een professionele webdesigner inhuren om je site te bouwen, waarna je hem makkelijk zelf kan onderhouden.

Inhoud

Zorg vooral dat je website informatief en gebruiksvriendelijk is. Een duidelijke en logische indeling en navigatie zijn daarbij heel belangrijk. Zo vinden je bezoekers makkelijk en snel de informatie die ze zoeken: contactgegevens, openingsuren, een lessen- of activiteitenkalender, een link om in te schrijven voor je lessen of tickets te kopen voor je voorstellingen, de missie of visie waar je school/groep/gezelschap voor staat, links naar je sociale media …

Hou je site up-to-date. Een verouderde of verwaarloosde website komt onprofessioneel over.

Het is belangrijk dat je site er aantrekkelijk uitziet, het is tenslotte een soort van visitekaartje. Probeer dus een mooi design en sprekende foto’s te gebruiken. En onthoud: less is vaak more. Helderheid, eenvoud en gebruiksvriendelijkheid moeten voorgaan op flashy effecten.

Een domeinnaam registreren

Zorg ervoor dat je webadres (je URL) duidelijk en makkelijk te communiceren of onthouden is. Op de site dns.be kan je nagaan of je gewenste webadres (met .be-extensie) nog beschikbaar is.

Is de URL nog beschikbaar, dan moet je die registreren. Dat kost ongeveer 30 euro per jaar en kan via verschillende bedrijven. Je vindt een uitgebreide lijst als je op dns.be doorklikt op ‘Zoek registrar’.

Gebruik je gratis website software, dan kan je je URL laten “doorlinken” naar je WordPress, Wix of Weebly-adres.

Als je een custom made site laat bouwen, dan heb je ook ‘hosting’ of ‘webruimte’ nodig voor je site: een plek op een server die dag en nacht draait zodat je site altijd bereikbaar is. Dit kan meestal bij hetzelfde bedrijf waarbij je je URL registreert. Als je met een webmaster werkt, zal hij of zij dit voor je regelen.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback