nl / en

Een Facebookpagina

Sociale media bieden veel mogelijkheden. Voorlopig blijft Facebook nog steeds de grootste speler. Je kan voor je gezelschap, groep of school een Facebook-fanpagina aanmaken (geen profiel!). Je bent dan natuurlijk wel afhankelijk van de richtlijnen en algoritmes van Facebook (vb. wanneer wat gezien wordt en door wie).

Om een breder publiek te bereiken, kan je ook gebruik maken van advertenties op Facebook. Meer weten? Check deze blog over Facebook-ads voor beginners en 15 tips voor een goede Facebook-advertentie.

Een Facebookevenement

Heeft je gezelschap, groep of school een Facebookpagina, dan kan je vanuit die pagina een Facebookevenement aanmaken. Indien niet, kan dat ook vanuit je persoonlijke profiel.

Je kan het evenement delen op de pagina van je gezelschap, groep of school en op je eigen pagina. Nodig je vrienden uit. Vraag aan eventuele mede-organisatoren om hetzelfde te doen.

Post eventueel repetitiefoto’s, -filmpjes of andere content in het evenement om het levendig te houden. Hou hier wel rekening met mogelijke auteursrechten!

Interactie

Op sociale media is interactie belangrijk. Als iemand reageert of een vraag stelt op je pagina of in je evenement, antwoord dan zeker. Een pagina die niet up-to-date is of niet reageert op vragen of berichtjes, komt onprofessioneel over.

Andere kanalen

Ook Youtube en Instagram zijn zeer goede kanalen als je met dans bezig bent. Misschien kunnen deze 5 tips voor wie met Instagram wil beginnen je wel op weg zetten.

Auteursrechten en privacy

Hou ook bij het gebruiken van social media rekening met auteursrechten, portretrechten en privacy!

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback