nl / en
nieuwsoverzicht

Corona update: maatregelen blijven van kracht voor dans

01 mei 2020

Laatste update van deze informatie: vrijdag 1 mei, 8u00

We hebben met zijn allen vol spanning gewacht op de beslissingen van de overheid in deze onzekere coronatijden. De Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft echter jammer genoeg geen soelaas gebracht.

We hoopten allemaal op uitzicht, op een concrete planning om opnieuw te kunnen starten met lesgeven, oefenen, repeteren, creëren, spelen… De danssector blijft echter nog op zijn honger zitten.

Wanneer mogen we opnieuw starten?

Dat is de vraag van 1 miljoen. Voorlopig is er nog geen concrete datum voor een mogelijke heropstart van danslessen of andere dansante evenementen. Ook over kampen, stages en kleinschalige evenementen deze zomer is er nog geen witte rook.

Het is nog niet toegestaan om lessen, repetities, samenkomsten, evenementen, voorstellingen of andere culturele activiteiten te organiseren.

Wat doet Danspunt?

Voorbereiden op heropstart

Danspunt werkt  aan een draaiboek om de danssector gefaseerd op te starten. We willen jullie mee helpen om klaar te staan van zodra de sector groen licht krijgt.

We startten een werkgroep op van enthousiaste experten uit het werkveld, en werken samen met deelsectoren (deeltijds kunstonderwijs, Danssport Vlaanderen, andere amateurkunsten,…). We hopen zo op korte termijn een sectorgids te maken waarmee ieder voor zich aan de slag kan en de nodige tools krijgt om een eigen draaiboek op te stellen.

Met dit voorbereidende werk willen we tegelijkertijd wegen op de politieke besluitvorming. Dans en social distancing vraagt immers om een aparte aanpak.

We houden je op de hoogte, en zullen je snel om jouw input vragen!

Enquête

Bij het begin van de crisis lanceerden we een enquête over de impact van corona. Hier vind je alvast enkele frappante resultaten.

Danspunt wil zich blijven inzetten om de danssector een gezicht te geven in het coronabeleid.

Jij kan ons hierbij helpen!

Doe mee aan het vervolg van de enquête. Vul het tweede deel van onze corona-bevraging in. Enkel met de nodige kennis en input van jullie, kunnen wij aan de slag. UPDATE: deze bevraging is intussen afgesloten.

Informeren

Danspunt verzamelt en verspreidt zo veel mogelijk informatie voor iedereen die bezig is met dans.

Bekijk het nieuwsoverzicht en onze andere corona-pagina’s:

Voor een compleet overzicht: bekijk het overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden op de website van het Departement Cultuur van de Vlaamse Overheid. De pdf is gemaakt door Cultuurloket en wordt steeds up to date gehouden.
Opgelet: bekijk de pdf steeds in een privévenster of wis het cachegeheugen van je browser om de laatste versie te zien.

Danspunt doet er alles aan om de informatie op de website up to date en compleet te houden. Refresh de nieuwspagina geregeld, volg ons op facebook  of schrijf in op onze nieuwsbrief voor up to date informatie.

Meer vragen?

Je kan steeds bij Danspunt terecht met je vragen. Contacteer ons.

Cultuurloket opent een “coronalijn” voor corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen.
Van maandag tot vrijdag van 10u tot 18u.
Op 02 534 18 24.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats