nl / en
nieuwsoverzicht

KVR-nieuws: kunstenaarskaart en Artist@work

12 november 2019

Nieuws voor wie gebruik maakt van de KVR. De regels rond de kunstenaarskaart worden strikter, en het gebruik van de applicatie Artist@work wordt uitgebreid.

Geen KVR meer zonder kunstenaarskaart

Vanaf 1 januari 2020 is het niet meer toegelaten om gebruik te maken van de KVR zonder kunstenaarskaart. Dat meldt de Commissie Kunstenaars.

Eigenlijk was een kunstenaarskaart eerder al verplicht om met KVR betaald te worden. Maar in het verleden kon de aanvraagprocedure voor de kunstenaarskaart erg lang duren. Het was gangbaar (en toegelaten) om alvast te werken met KVR, zolang je kon bewijzen dat je de kunstenaarskaart wel degelijk had aangevraagd. Vanaf 1 januari 2020 mag dat dus niet meer.

Wil je gebruik maken van de KVR in 2020 en heb je nog geen kunstenaarskaart, dan vraag je die best zo snel mogelijk aan. We raden je aan dit te doen via de applicatie Artist@work.

Ook opdrachtgevers roepen we op hun kunstenaars hierover te sensibiliseren, en vanaf 2020 geen KVR meer te gebruiken voor artiesten die geen kunstenaarskaart kunnen voorleggen.

Artist@work uitgebreid

Eerder dit jaar berichtten we over Artist@work, een digitale applicatie die het papierwerk voor kunstenaars moet verlichten. In het platform kan je een kunstenaarskaart of kunstenaarsvisum aanvragen, en je artistieke prestaties bijhouden.

Vanaf nu zou ook wie vóór de lancering van het platform een kunstenaarskaart ontvangen heeft, zijn artistieke prestaties online op het platform kunnen invoeren.
Het betreft de prestaties die vanaf 1 januari 2020 geleverd worden.
De prestaties van 2019 moeten nog opgenomen worden in de papieren prestatiestaat die deze personen ontvangen hebben.

Meer lezen

Check alle informatie over Artist@work of het werken met de KVR.

Heb je meer vragen? Contacteer Danspunt.

 

 

 

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback