nl / en
nieuwsoverzicht

Artist@work verlicht papierwerk voor kunstenaars

24 mei 2019

Goed nieuws voor iedereen die wel eens met de KVR werkt of gebruik maakt van artikel 1bis!

De aanvraag en het beheer van je kunstenaarskaart en/of je kunstenaarsvisum kan nu helemaal digitaal. Via de applicatie artist@work kan je de nodige documenten aanvragen en je artistieke prestaties bijhouden.

Tot nu toe gebeurde een groot deel van de aanvragen en administratie op papier. Dit leverde erg veel administratieve rompslomp op, vonden ook ministers Maggie De Block en Sven Gatz. Via het online platform moeten aanvragen (die nu soms maanden in beslag nemen) vlotter verwerkt kunnen worden.

Hoe werkt het?

De applicatie werkt op de browser van je computer, tablet en smartphone. Inloggen bij artist@work doe je met je e-ID of de app It’s me.

Je kan aanvragen voor kunstenaarskaart of kunstenaarsvisum staven met documenten (uploads) en websites, en je kan een motivatie toevoegen

Je kan als kunstenaar ook je artistieke prestaties bijhouden op het platform. Hiertoe voeg je de vergoeding, de prestatie, de locatie en type opdrachtgever in. Op die manier kan je makkelijk een overzicht bijhouden van al je artistieke prestaties dat jaar en zien hoeveel je er nog kan doen.

Niet verplicht

Het nieuwe digitale platform is niet verplicht, kunstenaars die liever op papier werken kunnen dit blijven doen.

Kunstenaars die hun papieren documenten al gebruiken blijven deze verder invullen tot de vervaldatum (periode van vijf jaar). Daarna hebben ze de keuze om bij het aanvragen van een verlenging over te stappen op het digitaal platform.

 

Meer informatie

www.artistatwork.be

Lees meer over werken met KVR

Meer vragen of advies nodig? Contacteer Danspunt!

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback