nl / en
nieuwsoverzicht

Corona update: maatregelen tot en met 5 april

18 maart 2020

Laatste update van deze informatie: woensdag 18 maart 2020, 18u00

De Nationale Veiligheidsraad en de Vlaamse Overheid vaardigden op dinsdag 17 en woensdag 18 maart een reeks nieuwe maatregelen uit. Wat betekent dit voor de danswereld?

De maatregelen

De eerder aangekondigde maatregelen worden verstrengd. Iedereen moet zo veel mogelijk thuis blijven en contacten vermijden.

Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische evenementen worden geannuleerd. Dat geldt zowel voor openbare evenementen, als voor privé-activiteiten. Zowel indoor als outdoor, ongeacht het aantal bezoekers.

Ook sporttrainingen, jeugdbewegingen, fitnesszalen, … moeten sluiten.

Ook dansorganisaties mogen in deze periode geen danslessen, repetities, samenkomsten, evenementen en voorstellingen organiseren.

Lees het overzicht van maatregelen op de officiële coronavirus website.

Tot wanneer zijn deze maatregelen geldig?

De huidige maatregelen van de overheid gelden minstens tot en met zondag 5 april 2020. Ze worden tegen het einde van deze periode opnieuw geëvalueerd.

De jeugdsector verlengt deze periode. Het jeugdwerk annuleert ook in de paasvakantie alle jeugdactiviteiten en vakantiekampen, dus tot en met zondag 19 april. Lees meer hierover.

Wat nu?

Bekijk het nieuwsoverzicht en onze andere Corona-pagina’s:

Op de website van het Departement Cultuur van de Vlaamse Overheid vind je alle informatie over Covid-19 voor de culturele sector.
Bekijk zeker het overzicht van Veelgestelde vragen en antwoorden op die website. De pdf is gemaakt door Cultuurloket en wordt steeds up to date gehouden.

Danspunt doet er alles aan om de informatie op de website up to date en compleet te houden. Refresh de nieuwspagina geregeld of volg ons op facebook voor up to date informatie.

Meer vragen?

Je kan steeds bij Danspunt terecht met je vragen. Contacteer ons.

Cultuurloket opent een “coronalijn” voor corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen.
Van maandag tot vrijdag van 10u tot 18u.
Op 02 534 18 24.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback