nl / en
nieuwsoverzicht

Wat betekent corona voor jouw dansvereniging?

13 maart 2020

Laatste update van deze informatie: vrijdag 13 maart 2020, 20u00

De overheid neemt nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in te perken en te vertragen en om kwetsbare groepen te beschermen. Deze nieuwe richtlijnen gelden voor ons allemaal. Ook voor jouw dansvereniging vraagt dit waakzaamheid en actie.

Met wat gezond verstand en burgerzin kunnen we de verspreiding van het virus indijken. Zo beschermen we de meest kwetsbare mensen uit de samenleving en vermijden we een piek aan besmettingen die de capaciteit van ziekenhuizen zou overschrijden.

Update na nationale veiligheidsraad

De federale overheid besliste op donderdagavond 12 maart dat alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

Dat betekent dat je dansactiviteiten niet kunnen plaatsvinden. Het gaat zowel over lessen, optredens, evenementen, als samenkomsten.

Bron: vrt nws

Tot wanneer gelden deze maatregelen?

De maatregelen gaan officieel van start om middernacht in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 maart en lopen tot en met vrijdag 3 april.

Men wil met deze drastische maatregelen het coronavirus indijken. Eind maart wordt de situatie opnieuw geëvalueerd.

Wat met Danspunt-activiteiten?

Ook Danspunt volgt de richtlijnen. Uit zorg voor ons publiek, voor partners en medewerkers hebben wij deze week al het besluit genomen om alle activiteiten tot en met 4 april op te schorten. Lees meer op onze nieuwspagina.

Wat na annulatie?

Lees meer op onze pagina Corona: wat nu onze lessen en evenementen geannuleerd zijn?

Voor vragen over contracten, aansprakelijkheid, overmacht e.d. verwijzen we door naar deze FAQ van het Departement Cultuur en Cultuurloket.

Volg de officiële informatie

Blijf geïnformeerd via volgende officiële bronnen:

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback