nl / en
nieuwsoverzicht

Corona update: lockdown & nuance dansen met kinderen

02 november 2020

Sinds 2 november gelden verstrengde maatregelen in ons land.  Wat betekent dit voor dansactiviteiten?

De verstrengde situatie geldt voor minstens zes weken – tot 13 december. Het belangrijkste uitgangspunt is dat alle fysieke contacten zoveel mogelijk beperkt moeten worden.

Voor kinderen tot en met 12 jaar verandert er weinig. Indoor dansen kan voor hen nog altijd mits een aantal voorwaarden.

Bekijk het volledige overzicht op onze pagina met maatregelen.

Indoor dans met kinderen, ja of neen?

In open lucht mag je in alle sectoren zonder verandering nog steeds in groep dansen met kinderen tot en met 12 jaar.

Georganiseerde binnenactiviteiten kunnen volgens de richtlijnen jeugd en cultuur voor kinderen tot en met 12 jaar in elk geval.

Dat geldt ook in onderwijs (Deeltijds kunstonderwijs). Hier kunnen zelfs jongeren boven 13 jaar na de verlengde herfstvakantie weer dansen, in code rood. Dat betekent o.a. dat groepen maximaal uit 4 perseonen bestaan en afstand moeten houden tegenover elkaar.

Volgens de laatste richtlijnen sport kan indoor dansen met kinderen tot en met 12 jaar enkel indien de lokale overheid (stad of gemeente) dit toelaat.

Meer details hierover lees je op onze pagina met maatregelen.

Houd rekening met de ernstige pandemische situatie op dit moment. Danspunt begrijpt de noodzaak om onze dansactiviteiten verder te zetten voor wie kan en mag. Maar we willen iedereen met aandrang oproepen om dit met de grootste voorzichtigheid en veiligheid te benaderen en de contacten zoveel mogelijk te beperken.

Overweeg je je dansactiviteit voor kinderen tot en met 12 jaar te laten doorgaan?

  • Ga na of je activiteit is toegestaan door je lokale overheid. Contacteer hiervoor de relevante bevoegde diensten van je stad of gemeente.
  • Bekijk wat toegestaan is op de locatie van je activiteit, bij de uitbater van de zaal.
  • Maak een grondige risicoanalyse en draaiboek. Kan je de activiteit veilig organiseren? Hier vind je hulp bij de opmaak van deze verplichte documenten.
  • Twijfel je? Organiseer je activiteit dan (even) niet.

Bekijk zeker het overzicht met maatregelen voor meer details.

Bekijk het overzicht van de maatregelen of andere pagina’s rond corona en dans.

Samen nadenken hoe we in deze tijd kunnen blijven dansen? Check onze online sessies Hoe dan(s)?

Meer vragen? Contacteer ons.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats