nl / en

Tijdens 2 intensieve namiddagen zoom je in op het gebruik van stem en het bewust omgaan met zowel ritmestructuren als tools bij het lesgeven. Ariadne van den Brande (stem) en Michel Debrulle (ritme) openen een waaier aan mogelijkheden om je passie in het lesgeven te ondersteunen.

Workshop muziekanalyse vanuit ritme met Michel Debrulle

Wat zijn ritmestructuren? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Hoe kan je een muziekstuk analyseren vanuit zijn ritmestructuren in functie van je dansles? Hoe kunnen ze je dans inspireren en choreografisch een hulpmiddel zijn? In deze workshop ervaar je dankzij verschillende technieken (klappen, beweging, ritmisch zingen,…) hoe je op een organische manier ritme kan ontwikkelen en muziekstukken kan analyseren in functie van je dansles.

Michel Debrulle is een percussionist die actief is als muzikant en pedagoog. Hij toerde over de hele wereld met verschillende muziekensembles zoals Trio Grande, Rêve d’Éléphant Orchestra, L’Orchestre du Lion en SilverRat Band. Hij werkte als muzikant mee aan theater- en dansvoorstellingen met Thomas Hauert, David Hernandez, Maria Clara Villa Lobos en David Zambrano. Michel geeft uiteenlopende lessen en workshops over ritme aan acteurs en dansers, o.a. aan P.A.R.T.S.

Website: https://www.collectifdulion.com

Workshop stemgebruik met Ariadne van den Brande

Hoe werkt je stem? Hoe kan je die op een optimale manier gebruiken? Durf je wel eens te zingen in plaats van te tellen? Hoe kan je het gebruik van zang eigen maken om het in te zetten tijdens je les? Hoe kan stem beweging beïnvloeden, hoe kan beweging je stem beïnvloeden?

Ariadne van den Brande is zangeres en zangpedagoge. Ze werkte ook jarenlang als regisseur met jongeren en muziektheater. Als zangeres stond ze op zeer uiteenlopende podia, van buurtcafé en theater tot grote concerthal. Van Antwerpen tot in Parijs en New York. Als docent zang en authorised teacher in complete vocal technique is ze verbonden aan verschillende opleidingen doorheen Vlaanderen. Ze is gefascineerd door de werking van de menselijke stem en hoe die zich verhoudt tot lichaam, intentie en beweging.

Website: http://www.ariadnevoc.com

 

Praktisch:

  • Wanneer? 6 en 7 november 2021
  • Tijdsschema? Van 14u tot 16u en van 16u15 tot 18u15. Terwijl de helft van de groep deelneemt aan de workshop met Michel gaat de tweede helft aan de slag met Ariadne. Nadien wisselen de groepen om.
  • Waar? Dansstudio Danspunt op Dok Noord
  • Voor wie? Voor dansdocenten in om het even welke discipline
  • Prijs? 70 euro voor beide namiddagen (60 euro voor studenten, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback