nl / en

Tijen Lawton is danskunstenaar en bewegingsdocente. Ze studeerde aan AES London, The Place London en Juilliard School New York. Haar werk pendelt tussen optreden, lesgeven, regisseren, mentoring en onderzoek in academische en artistieke contexten. Velen kennen haar als danseres van Needcompany.

Haar lesmethode is gebaseerd op het combineren van somatisch en technisch werk, improvisatie en het ondersteunen van constante creativiteit door middel van bewegen. Ze zet zich in als mentor voor zowel jonge danskunstenaars met verschillende interesses en achtergronden als gevestigde kunstenaars en biedt daarbij choreografische ondersteuning, advies en bewegingsregie. Dialoog, beweging, inclusie, vrijheid van expressie en verbeelding zijn de drijvende krachten van Tijen’s werk als kunstenaar en begeleider.

 

Terug naar het programma-overzicht

Tijen Lawton

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback