nl / en

Solange (zelf 59) is in de jaren 80 begonnen te dansen en heeft toen op een korte tijd heel wat dansstijlen beoefend. Na de laatste tien jaar zich toegelegd te hebben op Oriëntaalse dans en vooral Tribal Fusion, keert ze samen met haar 50/fifty dance company voor 50-plussers terug naar haar roots, namelijk Butoh, hedendaagse dans en contactimprovisatie.

De stijl van Solange is een mengvorm van verschillende dansstijlen waar Butoh het grootste aandeel in heeft. Haar kracht is dat ze zich vooral richt op de ontwikkeling van haar dansers in het expressieve en minder in het danstechnische. Wikipedia zegt “Dans kan gezien worden als een vorm van non-verbale communicatie tussen mensen maar het wordt ook door dieren gedaan (paringsdans)”. Butohdansers geven uitdrukking aan onderdrukte gevoelens en gedachten, de ‘duistere’ kant van de mens. Door de confrontatie op te zoeken met hun eigen onderbewustzijn proberen zij verandering op gang te brengen, bijzichzelfen bij het publiek.

Website: http://50fiftydance.be/

 

Terug naar het programma-overzicht

Solange Theys - 50/fifty

Solange Theys - 50/fifty

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback