nl / en

Praktische sessie rond het hoe en wat van danskledij. Ben je als danser of dansgroep op zoek naar inspiratie rond de oorsprong van kledij, kledij maken, de juiste materiaalkeuzes, hoe en waar patronen vinden …? Johan Goessens (Stichting Klassieke Dans) en Geert Pauwels (Volkskunstgroep Reuzegom Leuven) nemen je mee in de wereld van danskledij, kostuums maken, afkomst van de klederdrachten en nog veel meer.

Heb je specifieke vragen? Geef deze zeker op voorhand door via leen@danspunt.be zodat Johan en Geert ze kunnen voorbereiden.

Johan Goessens is de directeur van Stichting Klassieke Dans en Balletstudio’s Laffont-du Toit, danspedagoog, repetent en balletmeester. Hij leidt het Naaiatelier Johannes, waar de kostuums en decorstukken worden ontworpen en gemaakt.

Geert Pauwels is dansleider, choreograaf en ondervoorzitter van de Koninklijke Volkskunsgroep Reuzegom Leuven. Hij is de drijvende kracht achter de vernieuwing van de Vlaamse streekkledij bij Vlaamse volkskunstgroepen en droeg bij aan het standaardwerk ‘Van Hoed tot Ondergoed’ van Henri Vannoppen (IVV – werkgroep Streekdrachtencommissie).

 

Terug naar het programma van Rendez-Vous.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback