nl / en

Update 18 november 2023: De Rendez-Vous op 26 november 2023 is afgelast.

Trek je volksdansschoenen maar al aan, want op zondag 26 november 2023 vindt de zesde editie van Rendez-Vous plaats in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Ontdek het programma hieronder. Van harte welkom om een dag ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en samen te dansen!

Maak je keuze uit de RENDEZ-VOUS-sessies ( 1 dagprogramma OF 1 van de 3 voormiddagsessies + gezamenlijke namiddagsessie)

Sessie die de volledige dag duurt

1. Samenspeelsessie muziek met Pieterjan Van Kerckhoven

Dit jaar wordt de samenspeelsessie verzorgd door Pieterjan Van Kerckhoven. Hij zal werken aan het arrangeren van enkele traditionele melodieën. Alle instrumenten zijn welkom! Het repertoire wordt op voorhand doorgestuurd.

OF

Maak je keuze uit 1 van de 3 sessies in de voormiddag:

2. Dans in het museum

Hoe geef je immaterieel erfgoed een levendige toekomst in musea, de bewaarders van materieel erfgoed bij uitstek. Of met andere woorden, hoe zou de aanwezigheid van volksdansen in een museum er kunnen uitzien? CEMPER nodigt dansers en museummedewerkers van over Vlaanderen uit om het gesprek aan te gaan.

3. Dansbank : werksessie

De volgende etappe van Dansbank is ingeluid! Dat is een online platform waar volksdanspassen beschreven en getoond worden. Tijdens deze vervolgsessie geven we een praktische inkijk om de Dansbank te ontdekken, testen, mee te denken… Een warme uitnodiging om samen richting te geven aan Dansbank!

4. Vergoeden en betaald worden – infosessie

Wil je graag iemand uitnodigen om dansles te geven of word je zelf gevraagd om buiten de reguliere werking van je groep een initiatie te geven, maar weet je niet goed hoe je een vergoeding moet voorzien of hoe je betaald kan worden? Collega Anja legt je alle tips en tricks uit over het vergoeden en vergoed worden in jouw concrete situatie.

Heb je nu al vragen? Breng ze zeker mee of stuur ze door naar leen@danspunt.be.

Lunch 

Gezamenlijk namiddagprogramma

Danssessie onder leiding van Geert Pauwels

Traditiegetrouw trekken we in de namiddag de dansschoenen aan.

Dit jaar hebben we Geert Pauwels te gast, dansleider, choreograaf en ondervoorzitter van de Leuvense Koninklijke Volkskunstgroep Reuzegom. Hij neemt ons meer naar zijn universum, en zal enkele eigen gemaakte creaties meebrengen die gebaseerd zijn op Vlaamse volksdansen. Laat je verrassen door enkele nieuwe choreografieën en laat je meenemen in de rijke traditie van Vlaamse volksdansen.

Drank en maaltijd aangeboden door Danspunt

Praktisch

Wanneer: zondag 26 november 2023

Waar: Zuiderpershuis, Timmerwerfstraat 40, 2000 Antwerpen

Prijs: 15 euro. Heb je recht op het reductietarief*, dan betaal je  slechts 12 euro.

*-26 jaar, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds

 

Rendez-Vous 2021

Tijdens de vorige edities genoten volks- en werelddansers van een warm weerzien en konden in verschillende workshops ideeën uitwisselen en samen dansen. Ook muzikanten konden hun hart ophalen tijdens de samenspelsessies. Geniet mee van de aftermovie van de editie in 2021:

 

Kinderen in volksdanskledij

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats