nl / en

Welkom op de eerste RENDEZ-VOUS voor volksdansers, op zaterdag 17 november in Elzenveld (Antwerpen). Een boeiende dag van uitwisseling, ontmoeting, samen dansen en samen creëren!

Tijdens enkele levendige workshops en interactieve sessies kom je alles te weten over hot topics zoals ledenwerving, social media en het zorgvuldig bewaren van kostuums.

Interesse? Vergeet je niet in te schrijven voor vrijdag 16/11.

PROGRAMMA

10u00 –  Geen zin in de Antwerpse files en de zoektocht naar een dure parkeerplek? Kom met de trein naar Antwerpen! Wij voorzien om 10u een gezamenlijk vertrek vanuit de centrale hal van het station Antwerpen-Centraal.

10u15 – ONTHAAL in Elzenveld (Antwerpen) met koffie en versnaperingen

10u45 – WELKOM op theatrale wijze

11u15 – Maak je keuze uit onze 3 RENDEZ-VOUS-SESSIES

1)   Alles uit de kast: hoe inventariseer je je kostuums?
Welke schatten liggen er verborgen in je kostuumkast? Heel wat dansgroepen hebben een groot arsenaal aan kostuums: één of meerdere stockageruimtes vol, beheerd door één vrijwilliger of door de hele groep … Hoe het er ook aan toe gaat, na jaren van uitlenen, nieuwe aankopen en verhuren wordt het soms moeilijk om nog een goed overzicht te hebben.
In deze sessie krijg je concrete tips en tricks over hoe je een kostuum op de juiste manier kan fotograferen, beschrijven, labelen en inventariseren. We gaan zelfs aan de slag met een camera in een echte fotostudio. Deze sessie wordt begeleid door Het Firmament, hét expertisecentrum voor cultureel erfgoed in de podiumkunsten.

2)   De kracht en uitdagingen van volksdansgroepen: samen inzoomen op ledenwerving – VOLZET
Ledenwerving is een thema dat leeft in heel wat volksdansgroepen. Onder begeleiding van Coaster Consulting gaan jullie samen op zoek naar het antwoord op verschillende vragen rond ledenwerving. In kleine groepjes kan je ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen van elkaar. Coaster Consulting ondersteunt verenigingen in veranderingsprocessen. Ze bekijken samen met jullie de uitdagingen waar je vereniging voor staat en geven concrete tips om in de praktijk mee aan het werk te gaan.

3)    Volksdans flitsend in beeld (enkel voor frequente gebruikers van social media)
Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat … Iedereen kent en gebruikt social media, maar hoe haal je zoveel mogelijk uit deze kanalen voor jouw vereniging? Wij dagen jullie tijdens deze sessie uit om met je smartphone in de aanslag volksdans in beeld te brengen. Je krijgt de basics aangeleerd van een professional en gaat daarna samen op pad om leuke beelden te maken. Wie weet ga je wel naar huis met nieuwe en flitsende beelden voor je Facebookpagina, Instagram-account of website! Ben jij een geboren socialmediabeest en een vat vol gekke ideeën? Dan zit je in deze sessie helemaal op je plaats!
Deze sessie wordt begeleid door Tine Van Kerkhoven. Als nineties kid, grafisch vormgever en specialist smartphonefotografie weet ze als geen ander beelden en verhalen te combineren.

13u15 – SAMEN ETEN, klinken, praten en uitwisselen aan een uitgebreid buffet

14u45 – Creatieve DANS-SESSIES
In de namiddag wordt het hoog tijd om de dansschoenen aan te trekken! Paul Van duren en zijn band zorgen voor live muziek terwijl jullie in kleine groepjes de creatieve toer opgaan. Verschillende danscoaches van binnen en buiten de volksdanswereld nemen jullie mee op sleeptouw en begeleiden jullie in nieuwe creaties en choreografieën. Bekende danspassen krijgen een nieuw elan in een verrassende choreografie!

Kom meer te weten over de drie danscoaches: Harry Reyntjens, Koen Augustijnen en Pol Coussement.

Harry Reyntjens

Pol Coussement

Koen Augustijnen © Kris Van der Burcht

16u45 – Swingend SLOTMOMENT door alle RENDEZ-VOUS-bezoekers
Iedereen deelt hun ervaringen met elkaar  en toont hun creatieproces tijdens een dag vol dans.

17u15 – Helemaal opgeladen en vol energie door alle sessies van vandaag? Laat je gerust gaan op onze DANSVLOER!

 

INSCHRIJVEN

  • Bijdrage: 15 euro standaard – 13 euro reductietarief (drank, maaltijd en animatie inbegrepen)
  • Schrijf voor vrijdag 16 november in via deze link

 

Wegbeschrijving (adres: Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen)

Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback