nl / en

Op zaterdag 7 december vindt de tweede Rendez-Vous voor volksdansers plaats in Brussel.

Net zoals vorig jaar wordt dit opnieuw hét moment om elkaar te treffen, ideeën uit te wisselen en samen te dansen.

In de voormiddag kan je deelnemen aan workshops en interactieve sessies. Dit jaar kies je tussen 4 thema’s: erfgoed, social media, dans of muziek. In de namiddag trekken we onze dansschoenen aan voor een creatieve danssessie.

 

Programma

9u30 – Onthaal met koffie en koeken

10u – Welkom

10.30 – Maak je keuze uit onze vier RENDEZ-VOUS sessies

1° Erfgoed

Volksdans valt onder immaterieel cultureel erfgoed. En dat opent meer mogelijkheden dan je misschien op het eerste zicht denkt. Kies je voor ‘erfgoed’, dan doe je zeker heel wat ideeën op tijdens drie korte info- en inspiratiesessies over:

2° Social Media – I like Facebook

Ontdek alle geheimen die je Facebookpagina heeft, neem een kijkje onder de motorkap van Facebook en leer hoe de algoritmes werken. Waarom komt je aankondiging wel of niet terecht in het nieuwsoverzicht van de mensen? Wanneer post je best een bericht en hoeveel?

I like Media ontrafelt je de geheimen en geeft je tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

3° Dans

Wat is het nut van dansbeschrijvingen? Wat zijn ze? Wat doen ze? Kunnen we één terminologie hanteren? En hoe ga je er best mee aan de slag? Onder deskundige leiding van Nicole De Moor worden de geheimen van een dansbeschrijving ontrafeld en worden tips gegeven om ze makkelijk in de praktijk om te zetten. Voor zowel beginnende als gevorderde dansers en leiders.

Nicole De Moor is dansleider bij volkskunstgreep Drieske Nijpers.

4° Muziek

Muziek en klankkleuren, de uitdaging voor elke (volks)muzikant …? Tijdens deze sessie bekijk je onder leiding van Benjamin Macke traditionele (volks)muziek vanuit een andere invalshoek. Hij geeft je leuke ideeën om een melodie te arrangeren en harmonisch en/of ritmisch te ondersteunen.

Benjamin Macke is afkomstig uit Frans-Vlaanderen en maakt deel uit van het trio Shillelagh. Oorspronkelijk ging dit trio aan de slag met Vlaamse dansen uit Frans-Vlaanderen, maar 6 albums verder is hun muzikaal repertoire uitgebreid naar Vlaanderen en Wallonië. Daarnaast speelt hij in duo met doedelzakspecialiste Birgit Bornauw. 

Belangrijke opmerking: het is een samenspelsessie. Alle muziekinstrumenten welkom (en vergeet de jouwe zeker niet mee te brengen)! Deze sessie loopt door in de namiddag.

13u – samen eten, klinken, keuvelen en uitwisselen

14.30 – traditionele of creatieve dans-sessie

In de namiddag wordt het hoog tijd om de dansschoenen aan te trekken! Eenzelfde dans wordt op twee manieren (her)bekeken: traditioneel en creatief.

De traditionele danssessie wordt begeleid door Robbie Vanhoutteghem en Jeanne Vandenbussche (Danscollege VVKB). De creatieve danssessie door Koen Augustijnen.

16.30 – swingend slotmoment met alle RENDEZ-VOUS-bezoekers

17u –  receptie

 

Praktisch

Zaterdag 7 december – van 10u tot 17u

La Tricoterie, Théodore Verhaegenstraat 158, 1060 Brussel

15 euro
Reductie (voor studenten, 65+, werkzoekend, 66% invalide): 12 euro

Drank en maaltijd aangeboden door Danspunt

Schrijf je in via deze link

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige evenementen en projecten.

 

Rendez-vous 2018

Rendez-vous 2018 © Erdem Yilmaz

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback