nl / en

Een plek waar jongeren van over de hele wereld samenkomen om hun traditionele muziek, dans en cultuur met elkaar uit te wisselen … Dat klinkt fantastisch toch? Wel, dat is ETHNO: een wereldwijde organisatie die in meer dan 40 landen jongerenkampen coördineert. Van Australië tot Zimbabwe, van Algerije tot Zweden. En in dat rijtje mag Vlaanderen natuurlijk niet ontbreken!

Ethno Flanders brengt ondertussen al 22 jaar muzikanten van over de hele wereld samen tijdens een 10-daags kamp. Sinds 2022 zijn ook dansers meer dan welkom om samen te ontdekken hoe traditionele dans en muziek tot een fantastisch geheel kunnen smelten.

Een mooie samenwerking tussen Muziekmozaïek en Danspunt, met nadruk op respect, vrijgevigheid  en openheid.

ETHNO is een unieke muzikale en culturele ontdekkingsreis en dat lichten Elisabeth Fraeyman (Muziekmozaïek) en Leen Devyver (Danspunt) graag toe op D’inspiratiedag.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats