nl / en
nieuwsoverzicht

Vraag nu je culturele activiteitenpremie aan

04 november 2020

Sinds gisteren kan je de culturele activiteitenpremie aanvragen!

NIEUW: Leer alles over de Culturele Activiteitenpremie en stel je vragen in de online sessie Hoe dan(s) op donderdag 3 december. Lees meer.

De culturele activiteitenpremie is een forfaitaire subsidie voor de organisatie of uitvoering van een culturele activiteit (of voor de terbeschikkingstelling van infrastructuur voor een culturele activiteit) van 1 september 2020 tot 31 mei 2021.

Je kan de premie aanvragen voor live evenementen. Maar ook toekomstige, en zelfs digitale evenementen komen in aanmerking.

Wat voor evenementen?

De culturele activiteit moet publiek zijn en wordt breed gedefinieerd. Het kan gaan om activiteiten gericht op presentatie, (talent)ontwikkeling, vormingsactiviteiten of (participatie)projecten. Bijvoorbeeld een voorstelling, workshop, socio-culturele activiteit, …

Tijdens deze tweede lockdown wil de premie alternatieve presentatievormen ondersteunen. Denk aan live streaming, een balkonserenade, virtuele workshops, …

Belangrijk is dat je bij het evenement minstens twee cultuurwerkers tewerkt stelt als werknemer of met een aannemingscontract als zelfstandige, volgens een correcte verloning.

Je moet het evenement uiteraard coronaveilig organiseren.

Wie komt in aanmerking?

De premie is er voor zowel rechtspersonen (vzw’s, bvba’s, …) als éénmanszaken (zelfstandigen). Zowel in Vlaanderen als in Brussel-Hoofdstad.

Je moet professioneel actief zijn in de cultuursector binnnen deze lijst van NACE-codes. In het KBO kan je nagaan tot welke NACE-codes je behoort.

Welk bedrag?

Je kan van € 2000 tot € 20.000 per evenement krijgen.

Je kan meer dan één premie aanvragen, maar in totaal tot maximum € 20.000.

Deadline

Er staat geen deadline op de huidige oproep. Maar het budget is gelimiteerd, dus het kan wijs zijn om de premie zo snel mogelijk aan te vragen.

Meer info en aanvragen

Bekijk alle informatie over deze premie.

Daar vind je ook de link naar de aanvraagapplicatie, onder het kopje “Hoe en wanneer aanvragen”.

Bekijk onze pagina’s corona en dans.

Meer vragen? Contacteer ons.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback