nl / en
nieuwsoverzicht

Volksdans, verhoog je zichtbaarheid!

10 september 2019

Danspunt onderzoekt in samenwerking met erfgoedorganisatie CEMPER, IVV, VVKB en elke geïnteresseerde volksdansgroep of individu of volksdans erkend kan worden op de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Wat betekent deze erkenning voor de sector? Kan dit bijdragen tot de waardering van volksdans naar algemene perceptie en het beleid toe? Hoe kunnen we kennis die al generaties meegaat doorgeven? Samen proberen we op deze en andere vragen een antwoord te formuleren, bekijken we hoe dit project vorm kan krijgen en welke acties we kunnen ondernemen.

Zin om mee te denken? Kom naar één van de twee info-/werksessies:

  • op donderdag 17 oktober (14u) in Gent (Danspunt, Sint-Salvatorstraat 18a, 9000 Gent) >> inschrijven via deze link
  • of op zaterdag 7 december tijdens Rendez-Vous in Brussel (La Tricoterie, Théodore Verhaegenstraat 158, 1060 Brussel) >> inschrijven kan als het programma van Rendez-Vous online staat. Hou zeker deze pagina in de gaten!

Na deze info-/werksessies plannen we verdere stappen met de geïnteresseerde partners om de uiteindelijke aanvraag in te dienen.

Dit project staat in de kinderschoenen en wordt opengetrokken naar elke geïnteresseerde partner, groep of individu. Meer info: leen@danspunt.be

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback