nl / en
nieuwsoverzicht

Vernieuwde internationale reissubsidies

24 mei 2019

Neem jij of neemt je dansgroep binnenkort deel aan een internationaal project? Dan kan de Vlaamse Overheid je internationale reiskosten subsidiëren!

De subsidielijn internationale reistoelagen voor deelname aan een internationaal project binnen het Amateurkunstendecreet is vernieuwd. Er is een nieuwe aanvraagprocedure en er zijn ook nieuwe deadlines.

De eerstvolgende deadline voor aanvragen is 15 juni 2019.

Wil je subsidies aanvragen, begin dan op tijd! Danspunt kan je helpen met de aanvraag. Contacteer ons gerust!

Lees hier alles over deze subsidie.

Wie kan aanvragen?

Indienen kan als individuele amateurkunstenaar of als vzw.
Enkel in overgangsjaar 2019 kan je ook met je feitelijke vereniging aanvragen.

Je moet gevestigd zijn in het Nederlandse taalgebied of het tweetalige Brussel-hoofdstad, en actief zijn binnen de amateurkunsten.

Je kan de term ‘amateurkunsten‘ breed interpreteren. Ook wie bijvoorbeeld als professioneel docent lesgeeft aan amateurs kan in aanmerking komen, mits goede motivatie.

Wat zijn de criteria?

Je kan gesubsidieerd worden omdat je (alleen of met je groep) deelneemt aan een internationaal initiatief. Bijvoorbeeld gaan optreden, je bijscholen in workshops of cursussen, deelnemen aan een uitwisseling, een artistiek project, …

Je moet in elk geval goed motiveren waarom het voor jou of je groep belangrijk is om deel te nemen, en hoe deelname iets kan bijdragen aan de (internationale uitstraling van) de Vlaamse Amateurkunsten.

Het dossier wordt beoordeeld op basis van enkele kwaliteitscriteria: het belang van deelname voor de aanvrager, de internationale uitstraling van het project, de mogelijkheid tot ontmoeting en uitwisseling, de ecologische voetafdruk, de praktische haalbaarheid, …

Welk bedrag kan je aanvragen?

Er zit geen limiet op het bedrag van de subsidie.

Let wel: het gaat enkel om de internationale verplaatsingskosten, vb. trein of vliegtuig. NIET het verblijf, het vervoer ter plaatse, andere lokale kosten.

Daarnaast moet je als aanvrager aantonen dat je zelf ook inspanningen levert om de reis te financieren. Je kan nooit 100% van de reiskost gesubsidieerd krijgen.

Deadlines

Voor 15 oktober: als je vertrekt in januari, februari, maart of april
Voor 15 februari: als je vertrekt in mei, juni, juli, augustus
Voor 15 juni: als je vertrekt in september, oktober, november, december

Hoe moet je indienen?

Alle aanvragen gebeuren via een standaard formulier in de webtoepassing KIOSK.

Maak op tijd je login en vertegenwoordiging in het platform aan!

Vragen of advies nodig?

Danspunt helpt je graag met je aanvraag. Contacteer ons.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback