nl / en
nieuwsoverzicht

Corona update: opnieuw samen dansen vanaf 8 juni

03 juni 2020

Laatste update van deze informatie: 3 juni 2020, 20u20

De Nationale Veiligheidsraad van 3 juni 2020 bracht opnieuw goed nieuws voor dansverenigingen en dansliefhebbers!

Wat is beslist?

Onder nader te bepalen voorwaarden, zijn deze versoepelingen aangekondigd:

Vanaf 8 juni mogen we opnieuw (binnen)activiteiten, zoals repetities, danslessen, bestuursvergaderingen organiseren in groepen tot 20 personen.

Vanaf 1 juli mogen culturele activiteiten in groepsverband tot 50 personen georganiseerd worden. Er komt ook een opening voor publieksactiviteiten en kleine evenementen. En ja, ook zomerkampen voor kinderen en jongeren zijn toegestaan!

Vanaf 1 augustus kunnen publieksactiviteiten tot max 200 personen. Er wordt een tool uitgewerkt die de risico’s van je evenement kan inschatten.

Tot 31 augustus zijn grote massa-events nog steeds verboden.

Meer uitgebreide informatie over de huidige beslissingen lees je op onze pagina maatregelen.

Nog niet alle voorwaarden zijn gekend

Aan de heropstart en versoepelingen zijn voorwaarden gekoppeld. Sommige voorwaarden kennen we al (die lees je bij maatregelen), andere nog niet.

De sectorfederaties zitten de komende dagen samen met het kabinet en de GEES om de voorwaarden, richtlijnen en veiligheidsprincipes scherp te stellen. Van zodra Danspunt hier zicht op heeft, communiceren we dit naar jullie

Alle informatie over dans en corona

Vanaf nu vind je alle informatie over Corona en dans in het gelijknamige deel van onze website.

De pagina’s worden stelselmatig uitgebreid met bevestigde nieuwe kennis, officiële richtlijnen, nieuwe edities van de leidraad voor heropstart, enzovoort.

De laatste nieuwtjes blijven verschijnen op de nieuwspagina.

Danspunt is er voor je.
Voor al je vragen over dans en corona: Contacteer ons.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback