nl / en

Inhoud programma 

De trainingen van Segni Mossi zijn trajecten vol tekening-dans werkvormen. De praktijk wordt afgewisseld met momenten van observatie en uitwerking van methodologische aspecten. De trainingen zijn gericht op opvoeders, dansers, beeldende kunstenaars, leerkrachten met voeling voor muzische vorming en nieuwsgierige geesten klaar om te experimenteren met groepen kinderen, tieners en volwassenen, maar vooral met ervaringen en mogelijkheden voor persoonlijke groei.

Er is geen strikte volgorde in de trainingen van Segni Mossi. Het zijn onafhankelijke trajecten, waar eenvoud, spel, zin voor verkenning en samenwerking centraal staan.

De RED training richt zich specifiek op relatie, het contact en de interconnectie. Er wordt dieper ingegaan op volgende onderwerpen: impulsen, propagatie, deformatie, architectuur, uitbreiding en ontwikkeling, binnen en buiten, trajecten en interconnectie.

Benieuwd naar meer? Check de video van de RED-training: https://www.facebook.com/segnimossi/videos/1660762580671873

 

Segni Mossi

Segni Mossi

Door wie?

Segni Mossi is een onderzoeksproject ontstaan in 2014 van de beeldend kunstenaar Alessandro Lumare en de choreograaf Simona Lobefaro met als doel de interactie tussen dans en grafisch tekenen te onderzoeken met kinderen en volwassenen. Ze werken samen met Mus-e Italia om sociale inclusie te bevorderen door middel van kunst in openbare basisscholen van Rome (IT).

Sinds 2015 geven ze trainingen en workshops in meer dan 20 landen. Ze zijn geselecteerd door de organisatie HundrED als een van haar 100 meest innovatieve onderwijsprojecten over de hele wereld voor de jaren 2017 en 2019.

Hun doelen in het werk met kinderen en volwassenen:

  • het tekenen valoriseren en bevrijden van elke representatieve functie;
  • meer vertrouwen krijgen in het gebruik van ons lichaam als communicatief instrument;
  • het verband onderzoeken tussen de expressieve kwaliteiten van de lichaamsbewegingen en de expressieve kwaliteiten van het tekenen;
  • het experiment als een werkmethode beschouwen;
  • meer stil staan bij het creatieve proces dan bij het resultaat;
  • het vermogen ontwikkelen om zich in te zetten in groepsactiviteiten;
  • vertrouwen krijgen in zichzelf en in anderen;
  • de verschillen waarderen;
  • kritisch denken en esthetisch gevoel stimuleren.

Praktisch

Wanneer en waar?

Het intensief trainingsprogramma gaat door op maandag 20 en dinsdag 21 juni in de dansstudio van Danspunt in Gent.
Maandag 20 juni 2022: van 12u tot 17u30
Dinsdag 21 juni 2022: van 9u tot 14u30

Kostprijs?
135 euro standaardtarief (voor organisaties en standaardinschrijvingen)
115 euro reductietarief (voor studenten, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

Vragen

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar annelore.baeckeland@danspunt.be

Goed om weten:

De workshop wordt gegeven in het Engels.
Segni Mossi is ook te gast bij Tictac Art Centre op 18 en 19 juni met een ander programma.

Segni Mossi

Segni Mossi

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats