nl / en

Als kind droomde Koen al van een eigen dansschool en dansles geven. Toch duurde het nog tot zijn 18e voor hij stijldansen en jazz ging volgen. Zijn eerste tangolessen volgde hij tijdens zijn opleiding orthopedagogie in 1989. In 1993 startte Koen in Kortrijk met zijn eerste lessen Argentijnse tango. Later volgden Brugge, Leuven, Antwerpen, Geel, Gent, ’s Hertogenbosch en gaf hij verschillende stages in Frankrijk en Senegal. Na enkele jaren intensief samenwerken met dansschool Polariteit richtte Koen in 2000 vzw De Ingang op. Samen met zijn ouders begon hij in 2002 het pand aan de Land van Waaslaan te renoveren. Toen dansschool de Fantast werd opgedoekt kwamen zij aankloppen bij Koen en verhuisden hun lessen naar De Ingang. In 2010 gingen ze elk terug hun eigen weg en landde Koen op Planeet Mars, waar hij naast Tango ook K’Robics geeft.

 

K’ROBICS

Bewegen heeft een goede invloed op geest en lichaam en het is een prettige sociale bezigheid. Bovendien is het goed voor de conditie, het uithoudingsvermogen en de coördinatie en een training van het korte en lange termijngeheugen. Het is zelfs een betere oefening voor de hersenen dan het oplossen van kruiswoordraadsels. Je voelt je fitter, je krijgt een beter evenwicht, het geeft je zuurstof en maakt je blij. Je verbetert je conditie, onderhoudt je soepelheid.

Bij K’robics komt de inspiratie uit verschillende dansstijlen: salsa, flamenco, Afrikaanse dans, musicals, streetdance, jazz, lindyhop, hiphop, Bollywood, zumba enz. In de lessen brengt de muziek de sfeer terug uit een bepaalde tijd – van 1950 tot nu – of uit een bepaald werelddeel. Het is muziek waarbij je niet stil kan blijven zitten, muziek die voor ambiance zorgt en er zit al eens humor in.

Danservaring is niet nodig, je beweegt volgens je eigen mogelijkheden. De nadruk ligt niet op de perfecte beweging maar op de beweging van het hele lijf, met je eigen expressie.

website: http://www.planeetmars.be/index.php/koen-dhous

 

Terug naar het programma-overzicht

Koen D'Hous - k'robics

Koen D'Hous - k'robics

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback