nl / en

Wie kleuters kan zien als ontdekkingsreizigers, als nieuwsgierige wezens die de wereld al bewegend willen begrijpen, en wie de kleuter in zichzelf weet terug te vinden, kan fantastische dansmomenten met hen beleven. Heb je al kinderen van 4+ begeleid, dan weet je dat er zoiets bestaat als native dancers. Kinderen die voor hun 7de levensjaar worden ondergedompeld in de wereld van de dans, met een breed palet aan benaderingen, ontwikkelen een open geest om zich als danser te ontplooien.

In deze workshop gaan we dieper in op de vraag hoe je het enthousiasme van jonge kinderen kanaliseert tot een moment waarop zij de dans kunnen ontdekken. Hoe kan je leerrijke dansmomenten creëren met respect voor de behoefte van het jonge kind om te spelen, exploreren, creëren en fantaseren? Videomateriaal wordt getoond, uitgeschreven dansateliers worden besproken en tot slot ga je op zoek naar hoe jouw favoriete dansstijl een basis kan vormen voor het dansen met kleuters.

©Katja Pire

Wie is de docent?

Sinds haar studies aan dansacademie Fontys is Anne-Lore Baeckeland blijven zoeken naar het antwoord op de vraag hoe je kinderen het beste kan laten proeven van dans. Antwoorden vond ze bij Freinet, Montessori, Loris Malaguzi (Regio Emilia), maar voornamelijk bij de kleuters zelf. Met heel veel passie deelt ze haar ervaring en tools, zodat je nog maandenlang inspiratie hebt om aan de slag te gaan met kleuters.

©Katja Pire

©Katja Pire

©Katja Pire

Praktisch

Wanneer?
Zaterdag 23 april van 10u tot 16u

Waar?
CCHA – Kunstlaan 5, 3500 Hasselt

Kostprijs?
50 euro standaardtarief (voor organisaties en standaardinschrijvingen)
40 euro reductietarief (voor studenten, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

Je kan deze workshop combineren met de introductie tot ons gloednieuw kaartspel ‘Een stil(l) in Dans op zondag 24 april (combitarief 70/60 euro). Zeker iets voor jou als je een extra tool wil om kinderen (4-12 aar) op een speelse manier aan het bewegen te brengen.

Vragen

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar annelore.baeckeland@danspunt.be

Schrijf je hier in voor de workshop en hier voor de combinatie.

©Katja Pire

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback