nl / en

Wat doe je als een docent uitvalt en een groep enthousiaste line – dansers hun wekelijkse dansles ziet verdwijnen? Je moed bij elkaar sprokkelen en zelf schoorvoetend beginnen les te geven. Zo gebeurde het enkele jaren geleden met Daisy Dhooghe. Wat begon als een tijdelijke oplossing groeide uit tot een passie en een gebetenheid om meer en beter les te geven. Ze geeft Linedance aan senioren (Okra) en Country aan gemengde groepen die steeds evolueren naar een feest met live-optredens waarbij de deelnemers de aangeleerde dansen samen dansen.

Linedance is op vele manieren een stijl die toegankelijk is voor velen. Je hebt geen partner nodig en er is geen voorkennis vereist.  De danspassen zijn gecreëerd met en op de muziek, waardoor ieder muziekstuk zijn eigen dans heeft. Velen verwarren Country met Linedance. Country is slechts één van de vele soorten Linedance, naast bv. disco.

Daisy:  “De meeste voldoening krijg ik als de mensen met een glimlach op hun gezicht huiswaarts gaan, even al hun zorgen vergeten en helemaal gefocust zijn op zichzelf.”

 

Terug naar het programma-overzicht

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback