nl / en

Na haar hogeschool opleiding aan Het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen volgde Steffie een vervolgopleiding Danstherapie aan Codarts in Rotterdam. Na haar studies begon ze te werken als freelance danseres.

Als uitvoerende danser werkte ze onder meer met Renan Martins de Oliveira, Marcelo Moncada, Company Oliveira & Bachtler, Cosmin Manolescu, Tuur Marinus en Ayham Qomoq.
​Als docente was ze aan het werk bij MUDA School of Arts in Gent, Retina Dance Company, LAP vzw en Oiterpe.

Ze maakte dansvoorstellingen te maken voor de MUDA School of Arts en WISPER.

Momenteel ze verbonden aan de Kunstbrug Academie.

Samen met performatief kunstenaar Pieter Desmet en beldend kunstenaar Jonathan De Mayer vormt Steffie het kunstcollectief “Persona”.

Op 29 april ging haar voorstelling Katharsis in premère in NTGent Minnemeers, een cocreatie met performers vannaf 60 jaar.  Het is een voorstelling gegroeid vanuit een  artistiek onderzoek over hoe tijd hun persoonlijkheid beïnvloedt en hoe belangrijk herinneringen zijn in hun dagelijks leven.

Steffi zal tijdens de workshop haar ervaringen met deze doelgroep delen. Ze zal wat videomateriaal laten zien van haar meest recente voorstelling Katharsis en zal enkele opdrachten die de dansers kregen met jullie uitvoeren. Hoe voer je een artistiek onderzoek met niet-professionele dansers? Hoe kun je elke stem helpen ontwikkelen en een plaats geven? Deze vragen zullen aan bod komen en samen kunnen we een antwoord formuleren.

 

Ga terug naar het programma van de inspiratiedag

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats