nl / en

Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands (+ vertaling naar het Engels).

Je weet nooit wanneer je hulp moet bieden, maar je kan er wel voor kiezen om voorbereid te zijn op een onvoorbereide situatie. EHBO kennen is één, kunnen is een ander verhaal.  Sophie Van Antwerpen van Help Snel leert je de kneepjes van het vak.

We dompelen je onder in het wel en wee van kleine en grotere blessures en lichamelijke ongevallen die je in een dansles met kinderen kan voorhebben: bloedneus, tandjes die net zijn uitgevallen, huidwonden, verstuikingen, breuken, verslikking, zwachtelverbanden, hyperventilatie … We bekijken hoe we een situatie aanpakken, welke stappen we volgen, en hoe je hulp kan inroepen. In een mooi evenwicht van theorie en praktijk doorlopen we de hele inhoud.

In deze workshop staan we ook stil bij de psychosomatische klachten. Kinderen brengen soms een rugzakje vol met stress mee van school en thuis. Hoe ga je daarmee om als dansdocent en hoe kan dans een rol spelen in het reguleren van deze stress?

Sophie Van Antwerpen

 Wie is Sophie Van Antwerpen?

Sophie Van Antwerpen is verpleegkundige van opleiding en heeft meer dan 25 jaar werkervaring in het ziekenhuis, waarvan 15 jaar als hoofdverpleegkundige op pediatrie. In 2021 richtte ze het opleidingscentrum Help Snel op. Op interactieve wijze tracht ze EHBO tot bij zoveel mogelijk mensen te brengen.

Waarom deze sessie volgens programmator Anne-Lore Baeckeland?

Als vroegere hoofdverpleegkundige op de pediatrie weet Sofie als geen ander hoe stiefmoederlijk EHBO voor kinderen en het omgaan met stressfactoren worden behandeld. Ze is ontzettend gemotiveerd om deze workshop te geven en ziet als geen ander EHBO in een breder plaatje dan enkel een klein ongemakje of kleine blessure.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback