nl / en

Over stretching valt heel wat te vertellen. Het is dan ook een belangrijk onderdeel binnen de danswereld. We gaan in op wat precies gebeurt bij stretching, waarom we dit doen en hoe we dit dan ook best doen.

Als dansers worden we eveneens vaak uitgedaagd op vlak van stabiliteit. Niet enkel evenwicht is belangrijk, maar ook meer specifiek de stabiliteit van onze armen, benen en romp. Wat is stabiliteit precies en welke invloed heeft dit op onze bewegingen? Ook kracht speelt een grote rol in je fysieke fitheid. Hoe kan je dit best gaan trainen bij kinderen?

Naast een meer theoretische deel wordt de theorie toegepast op praktische oefeningen.

Silke Crombez

Waarom deze sessie volgens programmator Anne-Lore Baeckeland?

“Silke was al te gast binnen de opleiding tot dansdocent van Danspunt. Wat haar bijzonder maakt is het feit dat ze heel dicht bij de praktijk blijft van een dansdocent. Voor iedere doelgroep en iedere vraag zal ze een gepast antwoord geven.”

Wie is Silke Crombez?

Silke is kinesitherapeute, manueel therapeute en danseres. Uit interesse voor sport, beweging en het menselijk lichaam, startte Silke de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan Ugent. In 2012 kon ze deze met succes afronden en deed ze er met plezier een jaar bij om ook het diploma Postgraduaat Manuele Therapie in handen te hebben.

In haar vrije tijd was ze steevast in een danszaal te vinden. Eerst in verschillende dansscholen in Brugge o.a. onder de vleugels van Christian Dedeene en Charlotte Vanderzande. Later in Gent, waaronder een zevental jaar als lid van compagnie J onder leiding van Gwen Hamerlijnck.

Zelf heeft ze voornamelijk een achtergrond in ballet, jazz, moderne en hedendaagse dans, maar beweging in alle vormen en stijlen intrigeren en inspireren haar. De werelden van kinesitherapie en dans combineren, is voor Silke zowel een evidentie als een noodzaak. Er is nog onvoldoende aandacht voor de medische aanpak en onderbouw in het dansleven.

Als kinesitherapeut kun je haar vinden in praktijk KineTica te Brugge. Daarnaast geeft ze sinds 2020 workshops rond blessurepreventie bij dansers. Dansers in een gezond lichaam is haar doel.

Lees meer over Silke Crombez

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback