nl / en

“Dansers zijn sporters, topsporters vaak. En dat wordt soms wel eens vergeten. Door de buitenwereld, maar ook door danslesgevers en dansers zelf. Als sporter verdient ons lichaam extra aandacht want we vragen en verwachten er steeds meer van. In een dansles wring je je lijf in alle bochten. We springen, draaien, rekken en reiken. Dit is allemaal niet zo vanzelfsprekend. We moeten als danser dan ook zorg dragen voor ons lijf.” Dat is de motivatie van kinesitherapeute Silke Crombez om met Danspunt in zee te gaan.

Samen met enkele dansscholen organiseert Danspunt bijscholingen rond blessurepreventie, flexibiliteit & stretching en kracht & stabiliteit.

Docent

Silke Crombez studeerde revalidatiewetenschapppen en kinesitherapie aan Ugent met een extra jaar om haar diploma postgraduaat manuele therapie te behalen. Na haar studies besloot ze haar hobby als danseres en haar beroep te combineren door zich volledig te richten op de danssector. Ze merkte dat er te weinig aandacht was voor medische ondersteuning in het dansleven. Dansers met blessures kunnen haar als zelfstandig kinesitherapeute vinden in de groepspraktijk KineTica te Brugge.  Ze streeft ernaar dansers van alle niveaus zo goed als mogelijk naar een gezond lichaam te begeleiden.  Silke is thuis in de danswereld en kan als geen ander inspelen op de concrete vragen van de deelnemers, zowel docenten die les geven in een recreatieve sector, een privédansschool of een beroepsopleiding.

Wil je meer weten over Silke? Lees dan dit artikel op onze website.

De inschrijvingen gebeuren via Danspunt. Na de inschrijving krijg je meer specifieke informatie.

Praktisch

Wanneer en waar?

17 september 2023: Algemene Blessurepreventie TORHOUT van 10 tot 13u

Studio Effort, Vredelaan 69B, 8820 Torhout

24 september 2023: Algemene Blessurepreventie DRONGEN van 10 tot 13u

Vzw Astrid, Parothea, Oude-Abdijstraat 3, 9031 Drongen

21 oktober 2023: Kracht en Stabiliteit LIER van 14u 45 tot 17u 45

Podiumacademie Lier, Gasthuisvest 50, 2500 Lier

22 oktober 2023: Flexibiliteit en stretching TIENEN van 10u tot 13u 

DKO Tienen, Grote Markt 3, 3300 Tienen

12 november 2023: Algemene blessurepreventie in GISTEL van 10u tot 13u

Vzw Gestellae Ballet, Brittenlaan 4A, 8470 Gistel

19 november 2023: Kracht en Stabiliteit in GENT van 13u tot 16u

Crazy Legs, Sint-Salvatorstraat 18a (Studio Danspunt), 9000 Gent

25 november 2023: Kracht en Stabiliteit in HALLE van 14u tot 17u

Kunstacademie Halle, Kardinaal Cardijnstraat 7, 1500 Halle

 

Taal?

Nederlands

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats