nl / en

Of je nu docent of danser bent, professioneel of amateur, de meeste kennen het pijnlijke gevoel en de stress die stijgt net voor een (eerste) les of optreden. Alsof je op een springplank staat en niet durft te springen. Eenmaal de sprong gewaagd loopt alles op wieltjes. Maar dat is niet altijd/bij iedereen het geval. Het kan iedereen overkomen, in de spotlight staan en je kwetsbaar voelen. In deze bijscholing zien we plankenkoorts als een metafoor voor onze – existentiële – angsten in het leven.

FREE UP & PLAY basisworkshop

​FREE UP & PLAY maakt plankenkoorts bespreekbaar, informeert en traint podiumkunstenaars en bij uitbreiding iedereen die wel eens last heeft van plankenkoorts. Het uitgangspunt is dat plankenkoorts niet als een probleem gezien moet worden. Integendeel, het zijn gevoelens en gedachten die erop wijzen dat iets als belangrijk aanvoelt. De methode is geen symptoombestrijding en bestaat niet in het aanleren van technieken. Ze is gebaseerd op de intelligentie van het lichaam. Als we luisteren naar onze gevoelens en ons bewust worden van de behoeften die door deze gevoelens gesignaleerd worden, heffen we blokkades op en kan onze energie weer vrij stromen. We buigen angstverschijnselen om naar flow. Mieke Wouters biedt een eenvoudige en doeltreffende methodiek aan de hand van een 4-stappenplan. De bouwstenen worden uiteengezet aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Docent

Mieke Wouters studeerde muziekpedagogie, zang en muziektherapie en zong meer dan 25 jaar bij het Collegium Vocale van Philippe Herreweghe. Daarnaast is ze erkend familiaal en sociaal bemiddelaar en werkt ze als muziektherapeut en trainer/coach verbindende communicatie in een psychiatrisch ziekenhuis.

In haar zelfstandige praktijk FREE UP & PLAY brengt Mieke haar passies voor muziek, Geweldloze Communicatie en bemiddeling op verschillende manieren samen.

Praktisch

Wanneer?

Vrijdag 12 januari van 10u tot 13u en van 14u tot 17u.

Waar?

Dansstudio Danspunt (Dok Noord, Sint-Salvatorstraat 18a, 9000 Gent)

Taal?

Nederlands

Prijs?

50 Euro (30 euro voor -26, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds).

Overnachten?

Kom je van ver en wil je graag in Gent overnachten? Hieronder vind je een lijstje met enkele tips:

Hostels

B&B

Hotels

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats