nl / en
nieuwsoverzicht

Voices of Dance bevraagt kunstenaarsstatuut dansers

19 februari 2021

De federale overheid denkt aan een hervorming van het kunstenaarsstatuut, de specifieke werkloosheidsregels voor kunstenaars.

Naar aanleiding hiervan is Voices of Dance op zoek naar ervaringen rond het kunstenaarstatuut, specifiek vanuit de danswereld.

Deze informatie wordt gebruikt om voor dansers te pleiten in toekomstige ontmoetingen met groepen als State of the Arts (SOTA) , Artiestencoalitie en anderen.

Doe mee

Ben je actief als danser, maker, docent en heb je een ervaring met het kunstenaarsstatuut?

Vul de vragenlijst in.

Zowel wie het statuut heeft, niet heeft, ooit gehad heeft, geprobeerd heeft het te krijgen, verloren heeft enz. kan de bevraging invullen.

Gelieve de vragenlijst in te vullen voor 27 februari 2021.

Voices of Dance wil zo veel mogelijk stemmen uit de dansgemeenschap verzamelen. Verspreid gerust de bevraging onder dansers, makers en beoefenaars en moedig elkaar om de bevraging in te vullen.

Wat is Voices of dance?

De initiatiefnemers: Op dit moment is Voices of dance een oproep om stemmen te verzamelen uit de vele dansgemeenschappen in België. We komen samen omdat we onze stem willen laten horen op een politiek niveau in relatie tot de Vlaamse overheid.

We komen samen via Zoom meetings waarbij iedereen welkom is. De organisatie bevindt zich nog in de beginfase, dus tijdens deze bijeenkomsten hebben we het over hoe we mensen kunnen bereiken in een collectieve poging om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

We bespreken ook de noodzaak om systemen van ondersteuning en zorg binnen bestaande gemeenschappen te versterken en te ontwikkelen. We hopen jullie allemaal snel te horen!

Facebookgroep Voices of Dance

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback