nl / en
nieuwsoverzicht

Corona update: maatregelen vanaf 29 juli

29 juli 2020

Sinds woensdag 29 juli zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht.

Zo wordt de persoonlijke, sociale bubbel beperkt tot 5 personen bovenop je gezin (kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend) gedurende minstens 4 weken en worden de publieksaantallen voor evenementen ingeperkt.

Voor georganiseerde dansactiviteiten zoals danslessen en zomerkampen verandert er niet zoveel, maar het wordt wel opnieuw belangrijker om fysiek contact te beperken. Draag zorg voor jezelf en elkaar, en hou afstand. Hieronder sommen we nog eens de belangrijkste maatregelen op.

 

Wat verandert er niet?

Georganiseerde activiteiten zoals danslessen, zomerkampen,… mogen blijven doorgaan, maar we kunnen niet genoeg benadrukken de maatregelen te respecteren. Dit zijn de belangrijkste:

  • Buitenactiviteiten dragen nog steeds de voorkeur weg. Buiten is er in principe een goede natuurlijke ventilatie, wat het risico op verspreiding van het virus verkleint. Dans je binnen? Zorg dan voor zo veel mogelijk ventilatie en aanvoer van verse lucht.
  • Hou afstand, zorg voor 10m2 per danser en begeleider.
  • Hou een aanwezigheidslijst bij.
  • Regel de circulatie van mensen (bv. aan de ingang, bij de toiletten,…) om 1,5 meter afstand te garanderen.
  • Laat geen toeschouwers, ouders,... toe.

Een volledig overzicht en tips om de maatregelen toe te passen in de praktijk kan je nalezen in onze leidraad voor de heropstart van dansactiviteiten en danslessen (fase 4, versie 3, update 3 augustus).

 

Wat verandert er wel?

  • Dansen met fysiek contact, bv. koppeldansen, kan enkel voor zover je danspartner deel uitmaakt van je gezinsbubbel van 5 personen.
  • Voor evenementen zijn de aantallen van een zittend publiek gereduceerd tot 100 voor indoor-activiteiten en tot 200 voor outdoor-activiteiten. Scan je evenement, evalueer de risico’s (en stel bij waar nodig) via het COVID Event Risk Model.

 

Informeer je bij het lokale bestuur

Lokaal kunnen er strengere maatregelen worden opgelegd, bv. voor de organisatie van evenementen of het dragen van mondmaskers. Informeer je dus zeker bij het lokale bestuur.

 

Communicatiemateriaal

Om veilig samen te dansen is een goede communicatie naar je docenten, deelnemers en oudersessentieel. Daarom ontwikkelde Danspunt enkele infoposters voor dansers, ouders en lesgevers.

Download op deze pagina de posters voor digitaal gebruik of om zelf af te drukken en op te hangen. Of download de afzonderlijke iconen en stel je eigen infoposter samen!

De algemene infoposter is ook via Danspunt te verkrijgen. Zolang de voorraad strekt! Geef je oplage door via deze link.

 

Alle info over corona en dans

Alle informatie over Corona en dans vind je op het gelijknamige deel van onze website.

De pagina’s worden stelselmatig uitgebreid met bevestigde nieuwe kennis, officiële richtlijnen, nieuwe edities van de leidraad voor heropstart …

De laatste nieuwtjes blijven verschijnen op onze nieuwspagina.

 

Feedback? Vragen?

Danspunt is er voor je! Contacteer ons.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback