nl / en
nieuwsoverzicht

Heropstart dansactiviteiten in de buitenlucht

17 mei 2020

Laatste update van deze informatie: 17 mei 2020, 8u30

De Nationale Veiligheidsraad van woensdag 13 mei liet voor het eerst een opening om opnieuw samen te dansen.

Vanaf maandag 18 mei is het toegestaan om buiten danslessen te organiseren, onder bepaalde voorwaarden.

Om jullie te helpen met een veilige heropstart, creëerde Danspunt deze Leidraad voor preventie bij de heropstart van je dansactiviteiten. Die kan je gebruiken bij de opmaak van een preventieplan om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan bij de organisatie van je  dansactiviteiten.

Wat mag vanaf 18 mei?

Reguliere fysieke activiteiten en lessen mogen worden hervat:

  • in de buitenlucht
  • in georganiseerd verband (vb. club of vereniging)
  • als ze de veiligheidsafstand van minstens 1,5 meter respecteren
  • met een lesgever, trainer of meerderjarige toezichter aanwezig
  • voor maximum 20 personen per groep

Leidraad voor veilige heropstart

Het is mogelijk dat niet al je dansactiviteiten binnen de huidige voorwaarden passen of dat niet alle organisaties binnen de huidige maatregelen kunnen opstarten.

Neem de nodige tijd om een veilige heropstart grondig voor te bereiden en over de maatregelen te communiceren naar je deelnemers, ouders, lesgevers en begeleiders. Ook is het aan te bevelen om je werking gefaseerd op te starten.

Danspunt ontwikkelde deze leidraad met meer informatie en tips over aansprakelijkheid, preventie, aanpak van de infrastructuur, circulatie, hygiëne, communicatie, organisatie.

Dit is een eerste versie van de gids. Er zullen regelmatig updates volgen. Contacteer ons gerust indien je een hiaat vindt of om ons (en anderen) te inspireren met jouw oplossingen.

Verzekering

Alvast geen zorgen voor wie bij Danspunt verzekerd is. Onze verzekering dekt ook de reguliere dansactiviteiten die buiten plaatsvinden.

Meer informatie over COVID-19 en dans

De meest actuele informatie vind je steeds op info-coronavirus.be. Je kan er ook affiches en ander communicatiemateriaal downloaden.

Bekijk de andere corona-pagina’s in het nieuwsoverzicht van deze website.

Danspunt verzamelt en verspreidt zo veel mogelijk informatie voor iedereen die bezig is met dans. We doen er alles aan om de informatie op de website up to date en compleet te houden. Refresh de nieuwspagina geregeld, volg ons op facebook of schrijf in op onze nieuwsbrief voor up to date informatie.

Danspunt is er voor je
Voor al je vragen over dans en corona: Contacteer ons.

De Coronalijn van Cultuurloket
Voor andere juridische of zakelijke vragen omtrent Corona.
Van maandag tot vrijdag van 10u tot 18u.
Op 02 534 18 24.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback