nl / en
nieuwsoverzicht

Gloednieuwe opleiding in het “Laban Bartenieff Movement System”

15 april 2019

EMOVE Institute is verheugd te kunnen aankondigen dat er in de zomer van 2019 een Certificaat opleiding in het “Laban Bartenieff Movement System” van start gaat in Nederland. De opleiding zal plaatsvinden in de studio’s van Codarts in Rotterdam. Karen Studd is opleidingscoördinator en het docententeam bestaat uit internationaal erkende experts op het gebied van bewegingsanalyse en aanverwante somatische stromingen. De opleiding duurt 3 jaar, met per jaar 3 modules van 9 lesdagen. De opleiding heeft Engels als voertaal.

Er wordt gewerkt vanuit een belichaamd theoretisch kader dat zorgt voor een zeer uitgebreid bewegingsvocabulaire, het optimaliseren van bewegings-efficiëntie, het verfijnen van bewegings-competenties en -vaardigheden en het verbeteren van communicatie en expressiviteit. Het is een opleiding op hoog niveau waar mensen vanuit verschillende (beroeps)achtergronden verder komen op het terrein van de menselijke beweging, in al zijn facetten.

EMOVE’s opleiding in LBMS is een gecertificeerde opleiding. Studenten die de opleiding met succes hebben afgerond, krijgen de titel “Laban Bartenieff Movement Analyst”. De opleiding voldoet aan de hoge eisen van de International Somatic Movement Education and Therapy Association (ISMETA). Afgestudeerde studenten krijgen bij ISMETA de titel “Registered Somatic Movement Educators and/or Therapists”. Voor Nederlandse Danstherapeuten is er ook goed nieuws: de opleiding is geaccrediteerd door de SRVB (Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen). Je krijg voor deze bijscholing het maximaal aantal punten!

Voor meer informatie: www.emoveinstitute.nl

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats