nl / en
nieuwsoverzicht

Erfgoeddag met een twist

15 april 2019

De Dag van de Dans in Vlaanderen en Brussel vindt elk jaar plaats op de zaterdag vóór International Dance Day op 29 april. Dit jaar is dat op zaterdag 27 april, in hetzelfde weekend als Erfgoeddag.

Initiatiefnemer Kanaries in actie vzw vertelt: “In het buitenland oogsten choreografen en dansers uit onze regio veel lof en waardering. Zeker Brussel, en bij uitbreiding Vlaanderen, is uitgegroeid tot een belangrijke aantrekkingspool in het internationale danslandschap. In eigen land kan de spreiding en zichtbaarheid echter veel beter. De Dag van de Dans is een uitnodiging aan het grote publiek om nader kennis te maken met de wereld van de hedendaagse dans, om zo deze kunstvorm meer bekend én bemind te maken.”

Voor het volledige programma kunt u een kijkje nemen op www.dagvandedans.be. En ook tijdens Erfgoeddag zijn er heel wat activiteiten die de brug slaan met het dansthema.

Vijf activiteiten werden door Faro voor u geselecteerd. Lees hier hoe je in het weekend van 27 en 28 april Erfgoeddag kan combineren met de Dag van de Dans.

 

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback