nl / en
nieuwsoverzicht

Digitale uitreiking Ultimas 2020

19 mei 2021

Sinds 2003 reikt de Vlaamse overheid elk jaar 12 prijzen uit, in evenveel categorieën, aan artiesten, kunstenaars, organisaties of gezelschappen.

Dit jaar viel o.a. dansorganisatie Moving Ground in de prijzen. De jury schoof hen naar voren als laureaat van de Ultima voor Amateurkunsten 2020.

Moving Ground VZW is een nomadische dansorganisatie die artistieke projecten uitwerkt en actief is in Borgerhout, een superdiverse buurt. Ze probeert mensen te connecteren via dans, muziek en woord. Talentontwikkeling en drempelverlaging staan centraal in de werking. Dat Moving Ground zich op allerlei vlakken weet te onderscheiden en er in 2020 in slaagde om een zinvolle vrijetijdsbesteding voor jongeren te voorzien, maakt haar dan ook dé geknipte laureaat voor de Ultima Amateurkunsten 2020.

Met het prijzengeld van de Ultimas wil Moving Ground hun missing link uitwerken: een inclusieve danswerking voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Jongeren met en zonder beperking kunnen zo samen aan maatschappelijk getinte danstheaterstukken werken. Hieraan willen ze een opleiding voor inclusiedansdocenten koppelen.

Proficiat aan allen!

Fotograaf: Bart Van der Moeren

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats