nl / en
nieuwsoverzicht

De culturele sector vraagt groen licht met #greenlightforculture

25 februari 2021

Samen met de rest van de cultuursector vragen we een duidelijk tijdspad voor heropening. Geef groen licht aan cultuur!

We zetten de oproep kracht bij met de actie #greenlightforculture waarbij gevels van cultuurhuizen en social media in heel België groen kleuren.

Crisiscel Cultuur vraagt duidelijk tijdspad voor heropening

Uit het persbericht van de Crisiscel cultuur :

“Heropen onze sector en omarm ons als een deel van de oplossing om verstrooiing en mentale zorg te bieden in een veilige en gecontroleerde omgeving. Kom tegemoet aan de mentale nood van zovelen.”

“De Crisiscel Cultuur vraagt met aandrang om de volledige sector opnieuw perspectief te bieden: een gefaseerde – op densiteit gebaseerde – heropening geflankeerd door bijgestuurde steunmaatregelen en een plan voor de volledige heropening van de sector, in dialoog. Wij vragen de overheid om ons een duidelijke tijdslijn te geven voor deze fases, met een duidelijk perspectief voor de zomer. Laat ons in overleg heropstarten en werk maken van een integraal relanceplan.”

Lees het volledige persbericht van de Crisiscel Cultuur.

Doe mee met #greenlightforculture

Vele (cultuur)huizen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië kleuren groen van donderdag 25 februari (18u) tot vrijdag 26 februari (23u).

Doe je mee online?

  • Gebruik de hashtag #greenlightforculture in je socials
  • deel het groene beeld (zie hieronder)
  • bewerk je profielfoto met het greenlightforculture-kader
  • of laat je sociale mediaprofielen op een andere manier groen kleuren!

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback