nl / en
nieuwsoverzicht

Dansketting zoekt danscoaches

22 februari 2019

Op Dag van de Dans, 27 april 2019, organiseert Danspunt samen met verschillende steden en gemeenten een 7-tal Danskettingen. Het wordt telkens een feest op verplaatsing! Danspunt zoekt voor dit project danscoaches, om de Danskettingen en de voorbereidende workshops te begeleiden.

De Dansketting staat open voor iedereen, dansers én niet-dansers. Het is een laagdrempelig gebeuren dat vooral toont dat dansen niet alleen prettig is, maar ook mensen dichter bij elkaar brengt. Ter voorbereiding komen de deelnemers samen tijdens enkele workshops. Zo leven ze toe naar het hoogtepunt, de Dansketting op Dag van de Dans.

In de workshops ontmoeten alle dansers in spe elkaar op een ongedwongen manier. De docenten leren hen bewegen, durven, improviseren. Samen zetten de deelnemers een choreografie van Eastman naar hun hand. Het eindresultaat wordt een reeks verrassende Danskettingen die in verschillende Vlaamse steden door de straten trekken.

Wil je in de sfeer komen? Bekijk dan de aftermovie van de Dansketting in 2018.

Meer info over het project vind je op de website.

Concreet

  • De deelnemende steden/gemeenten zijn Aalst, Ninove, Kortrijk, Geel, Turnhout, Herentals en Hasselt. We zoeken twee danscoaches per Dansketting.
  • In elke stad worden er een drietal workshops georganiseerd. Deze worden geleid door een danser van Eastman. De danscoaches hebben een begeleidende rol. De concrete data, uren, locaties van de workshops worden nog bepaald  en zijn verschillend per stad.
  • Op Dag van de Dans verzamelen de dansers (jong en oud, mensen met én zonder danservaring, …) een uur voor de start van de Dansketting. De twee danscoaches leggen samen met de dansers de laatste hand aan de choreografie.
  • De Dansketting wordt voorgegaan door plaatselijke muzikanten. Sfeer en ambiance verzekerd!

Praktisch

  • Begin maart: workshop bij Eastman
  • Tussen 1 maart – 26 april: drie workshops met deelnemers
  • 27 april 2019: de Dansketting
  • Er is een vergoeding voorzien

Zin om danscoach te zijn? Stuur een mail naar jana@danspunt.be Vertel hierin kort wie je bent en waarom je graag danscoach wil zijn.

Wil je meer info? Dan kan je terecht bij Jana Debruyne via 0498 52 98 87 of jana@danspunt.be

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback