nl / en
nieuwsoverzicht

Corona update: vernieuwe leidraad voor heropstart van dansactiviteiten

12 juni 2020

Laatste update van deze informatie: vrijdag 12 juni, 21u30

Op 3 juni besliste de Nationale Veiligheidsraad dat de cultuursector zijn activiteiten zonder publiek vanaf 8 juni terug mag hervatten, op voorwaarde van de goedkeuring van protocollen door de bevoegde minister.

Nu is het basisprotocol cultuur voor een veilige heropstart in fase 3 (8 tot 30 juni) goedgekeurd door minister Jambon. Dit geeft ons een duidelijk kader voor de veilige heropstart van dansactiviteiten, danslessen en repetities.

 

Het basisprotocol

Het basisprotocol kwam tot stand na overleg met verschillende vertegenwoordigers uit de cultuursector en in nauw overleg met professor Erika Vlieghe, voorzitster van de expertencommissie die de Nationale Veiligheidsraad adviseert. Het bouwt verder op het vele voorbereidende werk en goede praktijkvoorbeelden van de cultuursector zelf.

Het huidige protocol is geldig voor nationale fase 3, die in principe loopt van 8 juni t.e.m. 30 juni 2020.

Meer info over het basisprotocol in het bericht van het Departement Cultuur.

 

Bereid de heropstart voor met onze leidraad

We kunnen het niet genoeg blijven herhalen: neem de nodige tijd om een veilige heropstart grondig voor te bereiden en over de maatregelen te communiceren naar je deelnemers, ouders, lesgevers, begeleiders en publiek.

Danspunt heeft op basis van het basisprotocol de leidraad voor heropstart van dansactiviteiten geüpdatet. Deze gids wil concrete richtlijnen, veiligheidsprincipes en bruikbare tips aanreiken aan dansscholen en dansorganisaties om (groeps)activiteiten op een veilige manier te kunnen hernemen. De leidraad vormt een goede basis voor de opmaak van een draaiboek.

We werken ook volop aan een leidraad voor zomerkampen en zomerstages.

 

Lees of download de geüpdatete leidraad via deze link.

Meer vragen? Danspunt is er voor je. Voor al je vragen over dans en corona: contacteer ons.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback