nl / en
nieuwsoverzicht

Corona update: basisprotocol cultuur goedgekeurd

11 juni 2020

Minister Jambon gaf zijn goedkeuring aan de basisprotocollen voor de heropstart van de niet-professionele cultuursector.

Op 3 juni besliste de Nationale Veiligheidsraad dat de cultuursector zijn activiteiten zonder publiek vanaf 8 juni terug mag hervatten, op voorwaarde van de goedkeuring van protocollen door de bevoegde minister.

Nu is het basisprotocol cultuur voor een veilige heropstart in fase 3 (8 tot 30 juni) goedgekeurd door de minister. Dit geeft ons een duidelijk kader voor de veilige heropstart van dansactiviteiten, danslessen en repetities.

Het basisprotocol kwam tot stand na overleg met verschillende vertegenwoordigers uit de cultuursector en in nauw overleg met professor Erika Vlieghe, voorzitster van de expertencommissie die de Nationale Veiligheidsraad adviseert. Het bouwt verder op het vele voorbereidende werk en goede praktijkvoorbeelden van de cultuursector zelf.

Danspunt verwerkt de informatie uit het basisprotocol cultuur nu zo snel mogelijk in een update van de leidraad voor heropstart van dansactiviteiten.

Lees het bericht van het Departement Cultuur. Of bekijk het basisprotocol.

Meer informatie

Alle actuele informatie over corona en dans vind je in het gelijknamige deel van onze website.

Danspunt is er voor je.
Vooral je vragen over dans en corona: contacteer ons.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats