nl / en
nieuwsoverzicht

Bestel nu “Eigendraads”
, de kracht van inclusieve dans.

31 juli 2018

Op 4/11 lanceerde Danspunt haar nieuwe publicatie ‘Eigendraads. De kracht van inclusieve dans’.

Danspunt wil met deze uitgave de rijke wereld van inclusieve dans opentrekken. We delen ervaringen met je, geven praktische tips en tricks en reiken handvaten voor iedereen die een werking met mensen zonder en met beperking wil uitbouwen, maar er (nog) niet goed aan durft te beginnen. Verwacht geen stappenplan met garantie op succes. Deze uitgave is een pleidooi voor een blijvend zoekproces. Die onderzoekende houding is juist de kracht van inclusieve dans. Dankzij het werkproces van mensen met verschillende achtergronden blijft de standaard achterwege, en ontdek je wat dans is of word je gedwongen om je zekerheden in vraag te stellen.

Verwacht geen stappenplan met garantie op succes.

Deze bundel zet je op weg, met concrete praktijken en voorbeelden. Niet meer en niet minder. We richten ons hierbij vooral naar dansmakers en docenten en leggen je uit hoe je je danstaal kan verrijken door inclusieve dans toe te laten.

Deze publicatie kwam tot stand in samenwerking met Platform-K, Demos en de dansopleiding van het Conservatorium AP Antwerpen.

Lanceringsprijs is 10 euro . Meer info en bestellen via info@danspunt.be.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats