nl / en
nieuwsoverzicht

35+ en zin om (opnieuw) te creëren en performen?

15 mei 2020

Madonna, Queen, The Beatles, Marvin Gaye, Spice Girls, The Police, Blink 182, Elvis Presley …

Ben je een Kortrijkse 35-plusser en denk je soms nostalgisch terug aan de muziek van jouw tienerjaren? Veel goesting om mee te werken aan een intensief artistiek dansproject, met de muziek van jouw jeugdidolen als rode draad? Kriebelt het om op een podium te staan voor een (on)bekend publiek, en de sfeer backstage te voelen?

Choreografe Sandra Carolina Delgadillo Porcel zoekt performers met een stevige basis in hun eigen discipline: gepassionneerd door dans of gespecialiseerd in een andere bewegingstaal zoals acrobatie, yoga of martial arts. Samen werken jullie aan haar nieuwe creatie: Omnetan. Een voorstelling waarin we (de muziek uit) de jaren ’90 (plateauzolen! Discmans!), ’80 (beenwarmers! Fluokleuren!), ’70 (punk! Disco!), ’60 (Flower power! Rock ’n roll!)  … alle eer willen aandoen.

 

Sandra Carolina Delgadillo Porcel en ‘Omnetan’

Sandra Carolina Delgadillo Porcel (37) is een Antwerpse danseres en choreografe met Boliviaanse roots. Vanuit een achtergrond in de gevechtssporten tuimelde ze in de wereld van de dans. Ze toerde enkele jaren met Eastman, het gezelchap van Sidi Larbi Cherkaoui, en reist zoveel mogelijk, om verschillende bewegingsstijlen te onderzoeken in hun oorspronkelijke socio-culturele context.

‘Omnetan’ betekent ‘toevallig tegenkomen’, ‘ontmoeten’ dus. Sandra heeft ervaring in het samenbrengen van individuen, performers en niet-performers met verschillende sociale en sportieve achtergronden. Ze werkt graag met ‘positieve pressure’, waarin ze op een zo kort mogelijke tijd ruimtelijke opdrachten geeft om haar groep zo snel mogelijk te leren kennen. ‘Omnetan’ is voor haar ook een werkwijze en attitude om zo tot de kern van haar performers te komen én hun kwaliteiten.

Als danser word je intensief betrokken bij het creatieproces. De voorstelling wordt o.a. getoond op DANSSTORM, het gloednieuwe dansfestival van Danspunt dat in 2021 Kortrijk bestormt met dans.

 

Praktisch

Repetities: midden oktober 2020 (als de coronamaatregelen het toelaten) tot maart 2021 – telkens op dinsdagavond

Locatie: Polydans, Passionistenlaan 1a, 8500 Kortrijk

 

Een project van Danspunt en Passerelle

 

Schrijf je hier in voor maandag 31 augustus

En stuur vóór maandag 31 augustus een huisgemaakt filmpje van 1 minuut door naar omnetan@danspunt.be, waarin we je zien bewegen  op je favoriete ‘pré-2000’ dansnummer  en waarin je je ook kort voorstelt.

Op basis van deze filmpjes maken we een selectie.

Inspiratie nodig voor je solo? Misschien kunnen deze trefwoorden je helpen: nostalgie – retro – analoog – fysiek – zweten – tophits – lachen – VHS homevideo – beenwarmers

 

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback