nl / en

Fighting Monkey is een toegepaste praktijk waarbij beweging wordt ingezet als medium om variatie, verrassingselementen en communicatie op te zoeken. In deze workshop onderzoeken we hoe we in elk stadium van onze dansbeoefening onzekerheid en complexiteit kunnen introduceren.

“Geïnspireerd op Fighting Monkey” is gebaseerd op de artistieke principes van de Fighting Monkey praktijk, bekeken door de lens van de docent, met zijn eigen ervaringen en interesses

Niels Van Santen is een parkour beoefenaar en danser, alsook een Fighting Monkey student en beoefenaar, geïnteresseerd in complexiteit in beweging en de rol van coördinatie in performance.

Ken je Fighting Monkey niet? Neem dan een kijkje op website van Linda Kapeenea en Jozef Frucek, de bezielers van Fighting Monkey practice, waar Niels tal van workhopweken volgde.

Niels Van Santen

Waarom deze sessie volgens programmator Anne-Lore Baeckeland?

“Heb je energieke kinderen in de groep of kinderen die fysiek uitgedaagd willen worden? Dan geeft deze sessie jou heel wat inspiratie! We laten ons inspireren door beweging en na afloop heb je tools in handen die je kan inzetten bij groepen met een grote onderlinge diversiteit.”

Wie is Niels Van Santen?

Niels is iemand die op zoek gaat naar fysieke en mentale uitdagingen. Hij geniet van het onderzoeken, abstraheren en maken van connecties tussen verschillende sporten, kunsten en interesses. Niels is gevormd door zijn ervaring in verschillende activiteiten zoals parkour, dans en Fighting Monkey. Dit heeft hem een sterk gevoel van fysieke zelfkennis en nieuwsgierigheid gegeven, samen met een zekere nederigheid en respect voor de intelligente en zelforganiserende capaciteiten van het lichaam.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats