nl / en

Hoe creëer je de juiste context waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen? Hoe wend je dat kinderlijke enthousiasme aan om hen de basis van hedendaagse dans bij te brengen? Wat als je het gigantische potentieel van de kinderen als vertrekpunt neemt?

Na een interactieve worskhop waarbij je ontdekt hoe kinderen op een natuurlijke manier leren, ga je spelenderwijs aan de slag met “Een Stil(l) in dans”, een kaartenspel met 50 speelse dansopdrachten voor kinderen.

 

Programma

10u-12u: Hoe leren kinderen op een natuurlijke manier?

13u-16u: Een Stil(l) in dans, werken met het kaartenspel en de opdrachten

 

Lesgever

Anne-Lore Baeckeland, artistiek-educatief medewerker bij Danspunt, is sinds haar studies aan dansacademie Fontys blijven zoeken naar het antwoord op de vraag hoe je kinderen het beste kan laten proeven van dans. Antwoorden vond ze bij Freinet, Montessori en Loris Malaguzi maar voornamelijk bij de kleuters zelf. Zij werkte voor verschillende theaters en kunstorganisaties, is mede-oprichter van Cacao Bleu en leidt Bal Spécial in Luik.

 

Praktisch

Wanneer?  Zondag 16 oktober, van 10u tot 16u

Waar? Rosas, Van Volxemlaan 164, 1190 Vorst

Prijs? 50 euro, Een Stil(l) in Dans inbegrepen (40 euro voor studenten, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats