nl / en

Michèle Swennen volgde haar opleiding in Brussel in Jaques-Dalcroze ritmiek, theater en klassieke dans bij Marina van Hoeck, en hedendaagse dans bij Renate Peter. Ze studeerde ook hedendaagse dans in Parijs bij Peter Goss, Betty Jones en Fritz Luddin, Michel Nourkil, Karin Waehner, en in New York bij Jennifer Muller en Luis Falco.

In 1985, na haar terugkeer uit de Verenigde Staten naar België, richtte ze in Brussel het eerste centrum voor hedendaagse dans op: “Flagrant Délit”.  In dit kader ontwikkelde ze haar werk verder en werd ze een erkend choreograaf en pedagoge.

Als internationaal befaamd pedagoge in de Limon-techniek wordt Michèle regelmatig uitgenodigd om les te geven aan professionele gezelschappen, dansacademies en universiteiten over de hele wereld.

Michèle Swennen is vandaag professor methodologie en pedagogie van de hedendaagse dans in Vlaanderen en Spanje, en doceert momenteel zowel aan het Dalcroze Instituut van Brussel, als aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Michèle geeft les aan verschillende danspedagogische opleidingen en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het geven van anatomie voor dansers.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback