nl / en

Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands en/of Engels (afhankelijk van de talen die de deelnemers beheersen).

Ben je leerkracht lager onderwijs, of werk je als danser soms in een school? Dan kan deze workshop je inspiratie geven. In deze sessie neemt Maud Tielemans je mee in de wereld van dansexpressie voor het basisonderwijs. Zij bracht onlangs een inspiratiegids uit in de reeks ‘Zeppelin’ die ze zal toelichten. Je krijgt een korte schets van de didactiek voor muzische vorming ‘Zeppelin’, toegespitst op dansexpressie, alsook concrete lesvoorbeelden voor de 1e, 2e en 3e graad van het basisonderwijs met de nodige tips en tricks voor in de klas.

Maud Tielemans portret

Wie is Maud Tielemans?

Na haar opleiding tot Bachelor Dance in Education aan Codarts Rotterdam besloot Maud deze opleiding te vervolledigen met een Master Arts in Education. Maud specialiseerde zich daarnaast tot expert cultuur in de Spiegel, kinderyogadocente en volgde een postgraduaat Kunst- en cultuurmanagement aan de Ugent.

Maud heeft er haar missie van gemaakt dans in het lager onderwijs tot evidentie maken. Om dit te bereiken geeft Maud momenteel les aan Codarts Rotterdam in algemene dansdidactiek en leidt ze leraren lager onderwijs op aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen binnen muzische vorming dans. Daarnaast is ze educatiemedewerker bij De Dutch Don’t Dance Division in Den Haag en de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

Waarom je deze sessie moet volgen volgens Anne-Lore Baeckeland?

Muzische vorming binnen het onderwijs geeft kinderen de kans om andere vaardigheden en talenten te ontdekken. Ons onderwijs is extreem gericht op het ontwikkelen van exacte wetenschappen en taal. Muzische vorming binnen het onderwijs geeft het kind de kans om zijn/haar creativiteit te ontwikkelen en om op een andere manier de wereld te zien en daarmee in interactie te gaan. Onze buurlanden kennen een veel sterkere traditie om met dans aan de slag te gaan binnen het onderwijs, met gecertificeerde dansdocenten. In België is het steeds bij ad-hoc-projecten gebleven en het sterk motiveren van de reguliere leerkrachten om met dans aan de slag te gaan. De nieuwe uitgave die Maud uitbracht is een dankbare tool om hierin een nieuwe wind te brengen.

 

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats