nl / en

Bewegen heeft een goede invloed op geest en lichaam en het is een prettige sociale bezigheid. Bovendien is het goed voor de conditie, het uithoudingsvermogen, de coördinatie en een training van het korte en lange termijngeheugen. Het is zelfs een betere oefening voor de hersenen dan het oplossen van kruiswoordraadsels. Je voelt je fitter, je krijgt een beter evenwicht, het geeft je zuurstof en maakt je blij. Je verbetert je conditie, onderhoudt je soepelheid.

Bij K’robics komt de inspiratie uit verschillende dansstijlen: salsa, flamenco, Afrikaanse dans, musicals, streetdance, jazz, lindyhop, hiphop, Bollywood, zumba enz. In de lessen brengt de muziek de sfeer terug uit een bepaalde tijd – van 1950 tot nu – of uit een bepaald werelddeel. Het is muziek waarbij je niet stil kan blijven zitten, muziek die voor ambiance zorgt en er zit al eens humor in.

Danservaring is niet nodig, je beweegt volgens je eigen mogelijkheden. De nadruk ligt niet op de perfecte beweging maar op de beweging van het hele lijf, met je eigen expressie.

Ontdek hier meer.

 

Ga terug naar het programma van de inspiratiedag

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback