nl / en

Katrien Oosterlinck legt de link tussen dans en grafische kunst. In twee uur tijd geeft ze ideeën mee voor drie verschillende concepten.

  1. Lijntekenen in dialoog als een duet van twee pennen
  2. Een groepstekening als een dans van wat er tussen mensen beweegt
  3. Een massage als een collage die weergeeft wat jij ervaart

Wil je dans en beweging op een andere manier bekijken? Dan is deze sessie zeker iets voor jou!

Katrien Oosterlinck

Waarom deze sessie volgens programmator Anne-Lore Baeckeland?

“Ieder kind heeft haar/zijn eigen toegangspoortje tot creativiteit, sommige bloeien open als je als docent een theatraal uitgangspunt neemt, een ander laat zich liever meedrijven door muziek.  Om lessen te ontwikkelen die gelinkt zijn aan beeld is deze workshop een zekere inspiratiebron.”

Wie is Katrien Oosterlinck?

Katrien Oosterlinck studeerde danstheater in Tilburg en Open Atelier (Sint-Lucas) in Antwerpen. In haar artistieke proces vormen bewustwording en gewaarwording een essentieel onderdeel. Kunst wordt gehanteerd als tool voor het contact met het eigen lichaam, met anderen en de omgeving. Ze ontwerpt choreografische instructies en beeldende settings voor een kwalitatieve manier van ontmoeten.

Lees meer over Katrien Oosterlinck

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats